Go-Ahead K. pakt Kamper zaalvoetbaltitel

(door Wilco Bastiaannet)Go-Ahead Kampen is er in geslaagd om beslag te leggen op de Kamper Zaalvoetbaltitel 2013 van het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap. In een druk bezochte sporthal De Reeve genoot het publiek van een aantrekkelijk voetbaltoernooi gespeeld door drie zaalteams en drie veldteams.De strijdende teams waren drie zaalvoetbalteams (Futisala, KZVV ’75 en Allotria) en veldvoetbalteams (Go-Ahead K., DOS Kampen en KHC). Alle teams kwamen uit in één poule, waarin de eerste vier ploegen zich plaatsten voor de halve finales. Vorig jaar won DOS Kampen het kampioenschap, maar de titelverdediger kreeg weerstand. Het niveau was hoger dan de vorige editie. Met de hakken over de sloot behaalde DOS Kampen de halve finale. Onderweg verloor het van KHC (3-0) en van Go-Ahead K. (3-1).Met zes zeges en 1 gelijkspel zette Go-Ahead K. een ijzersterk toernooi neer met technische spelers als Hussein Raza, Hicham Ziyech en Madih Doufikar kon het team prima uit de voeten in de zaal. Opnieuw werd DOS Kampen opzij gezet. In de halve eindstrijd wonnen de rood-gelen met 4-1. Betreft de eigenlijke zaalteams kwam KZVV ’75 (1e klasse KNVB) sterk voor de dag en wist in de halve finale KHC met 2-1 te verslaan. Het toernooi werd extra opgeluisterd met een optreden van de landelijk bekende balvirtuoos Joshua Agteres, die het publiek liet genieten van een show vol met baltrucs. De finale ging over 25 minuten tussen Go-Ahead k. en KZVV ’75 Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd, maar vermoeidheid sloeg naarmate de finale vorderde toe. Het behendig spelende Go-Ahead wist uiteindelijk het verschil te maken met twee treffers (2-0).De organisatie Futisala kan terugkijken op een zeer geslaagde en goed verlopen toernooi met veel publieke belangstelling en mag onderstrepen dat de Kamper voetballiefhebbers er een mooi voetbalevenement bij hebben.De winnende ploeg. Foto: Tennekes.