Afbeelding
Foto: Tennekes

Ongelukkige momenten breken KHC op tegen titelkandidaat

· leestijd 2 minuten Sport instagram

KAMPEN - KHC heeft zaterdag niet kunnen stunten tegen titelkandidaat ONS Sneek. Getergd door het onnodige verlies tegen FC Burgum een week eerder bood KHC met name in de eerste helft goed partij. Een sterk collectief optreden werd echter tenietgedaan door een voor KHC ongelukkig moment waaruit de openingstreffer viel voor de Friezen. Het bleek de opmaat naar een 0-3 zege voor ONS.

Met twee verliesbeurten op rij is de rol van KHC in de strijd om de titel in de eerste klasse I (noord) uitgespeeld. De Kampenaren kunnen zich focussen op de vierde plek in de hoop zo nacompetitie af te dwingen. Zaterdag was er de ploeg alles aan gelegen om een goed resultaat te boeken en in de eerste helft leek dat er ook in te zitten. 

KHC liet de tegenstander geen centimeter ruimte. De ploeg uit Sneek had dan ook veel moeite om in het vertrouwde spel te komen. Het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Pas in de 20e minuut werd ONS voor het eerst gevaarlijk. Jelle de Graaf stelde KHC-doelman Steven Vonk op de proef met een schot. Het eerste serieuze aanvallende wapenfeit van KHC kwam van aanvoerder Leroy Knol die met een kopbal de lat boven ONS-keeper Max Wolfs beroerde. 

De onverwachte 0-1 viel na een curieus moment. KHC-aanvaller Ilias el Morabit nam de bal in de handen met de gedachte dat er een overtreding zou zijn begaan. Dat was niet zo aldus de arbiter die ONS na de handsbal een vrije trap toekende. Uit de vrije trap wist Arjen Stremler raak te koppen. 

Het was met dank aan Vonk dat de schade voor KHC niet groter werd. Hij had een knappe redding in huis als antwoord op een vlammend schot van rechtsback Geffroy Eekhof van ONS. Zo bleef het 0-1 tot aan de rust. KHC mocht blijven hopen op een goed resultaat. Totdat ONS wist te profiteren van wederom een inschattingsfout van de KHC-defensie. Bij een inworp van ONS liepen KHC’ers elkaar in de weg en kon opnieuw Stremler op avontuur worden gestuurd. Die bleef uiterst kalm in het directe duel met Vonk en scoorde de 0-2.

KHC zette zette vervolgens nog wel aan. Het was echter ONS dat nog een keer het net wist te vinden na een te korte terugspeelbal op de keeper van de anders zo solide Nick Notrot. Tim ten Voorde verzilverde namens ONS het buitenkansje en dat zorgde voor opluchting bij de Friezen. 

Een teleurgestelde Leroy Knol vond dat zijn ploeg de treffers te makkelijk had weggegeven. De KHC-aanvoerder zei daarover na afloop: “In de eerste helft hadden we deze voortreffelijke tegenstander goed onder controle. De ongelukkige 0-1 was een breekpunt in de wedstrijd. Ook de andere twee tegengoals komen door individuele fouten tot stand en dat is tegen zo’n ploeg fataal. Door het ontbreken van de geschorste Boaz Smits misten we ook de nodige afwisseling en diepte in ons vertrouwde aanvalspel om gevaarlijk te worden.” 

KHC-trainer Marcel van der Steege sprak van schlemielige tegengoals. Van der Steege: “Tegen deze tegenstander moet je als KHC zijnde echt een goede dag hebben en een beetje geluk om te winnen. We speelden best goed maar kregen op onfortuinlijke wijze treffers tegen. Na de duels tegen FC Burgum en ONS die we hebben verloren, is duidelijk dat we niet meer meespelen om de titel. De doelstelling was en blijft om ten minste de vierde plek te behouden.” 

Wat dat betreft heeft KHC alles nog in eigen hand. De ploeg staat zes punten voor op Go-Ahead Kampen dat op een plaats staat. Wel heeft Go-Ahead een duel minder gespeeld.

Afbeelding
Afbeelding
Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 10 uur geleden