Afbeelding
Foto: Tennekes

DOS Kampen maakt koploper Hierden vleugellam

· leestijd 1 minuut Sport instagram

KAMPEN - DOS Kampen had zaterdag aan een vroege treffer van Allan Bakker genoeg om koploper Hierden te verslaan. De Poelanten wisten, zonder zelf groots te voetballen, de tegenstander vleugellam te maken en wonnen uiteindelijk verdiend.

Daarbij stond de verdediging van DOS Kampen als een huis. Hierden wist in negentig minuten vrijwel niet tot kansen te komen. De gasten beproefden hun geluk met de lange bal. Trainer Johan Pitstra van DOS Kampen had zijn spelers op het hart gedrukt om er voor te zorgen dat die lange bal door het centrum kwam en niet over de zijkanten. Daarmee werd met succes de angel uit het spel van Hierden gehaald. 

Bij vlagen lukte het DOS om tot aardig combinatievoetbal te komen. Dat wil zeggen in de eerste helft. Het was al snel raak dankzij een treffer van Allan Bakker die het eindstation was van een aanval over meerdere schijven. In de slotfase van de eerste helft had DOS de kans om de score te verdubbelen. Matthijs de Blok kon kiezen uit zelf afvuren richting de korte hoek of de bal breed leggen op Vincent Huisman die in kansrijke positie stond. Hij koos voor het laatste maar de voorzet was, helaas voor DOS, te hard.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Ook DOS hanteerde veelvuldig de lange bal en was verder met name bezig met tegenhouden. Hierden kwam er echter evenmin doorheen en daardoor ontstond een echte vechtwedstrijd waarbij DOS er alles aan deed om de zege over de streep te trekken. 

Dat lukte en Pitstra vond dat verdiend. “Het was misschien niet heel goed, maar Hierden heeft vrijwel niets afgedwongen en wij wel in de eerste helft. Daarnaast hebben we voor de vijfde keer op rij de nul weten te houden en dat is best knap. Onze verdediging had geen moeite met de lange ballen van Hierden.” Pitstra verbaasde zich wel enigszins over de spelopvatting van Hierden: “Ze hebben echt een paar goede voetballers lopen. Toch kiezen ze voor deze speelstijl met veel fysiek.” Door de zege blijft DOS derde staan in de tweede klasse. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding