VV Kampen laat het afweten

KAMPEN - VV Kampen kon zaterdag in de strijd om een plek in de nacompetitie in de vierde klasse goede zaken doen, maar gaf niet thuis tegen Wijthmen. Na een 2-2 ruststand speelde de ploeg in de tweede helft veel te individualistisch en liet het zich
overbluffen door Wijthmen. De gasten wonnen met 2-3 en daarmee is de nacompetitie ineens ver weg voor VV Kampen.

VV Kampen begon uitstekend aan de wedstrijd. Met goed voetbal en fraaie aanvallen creerde de ploeg van Tonny Krijn enkele grote kansen. Zo was Nebi Öztürk in de 2e minuut heel dicht bij de openingstreffer maar hij schoot naast. Een minuut later miste Robert Hamer een goede kans. Daarna gaf Wijthmen via de trefzekere Sander van Gurp en Renzo van de Vegte een aantal waarschuwingen aan het adres van VV Kampen.

De Kamper ploeg maakte aanvallend een goede indruk, maar bij balverlies werd nauwelijks ingegrepen. Dat leidde in de 25e minuut tot de 0-1 via verdediger Mark van Gurp. Drie minuten stond het al weer gelijk. Via een goede pass werd Bilal Kacar voor de keeper gezet, die het vervolgens goed afmaakte. Even later kroop Coskun Erbilici bij een voorzet voor zijn tegenstander, maar hij schoot naast. In de 32e minuut verschafte een fout in de Kamper verdediging spits Sander van Gurp vrije doorgang: 1-2. Weer bleef de gelijkmaker niet lang uit. Keeper Clenn Rientjes liep de doorkomende Omar Tourne op een lompe manier omver. De goalie van Wijthmen ontsnapte met een gele kaart. Coskun Erbilici benutte vervolgens de strafschop. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Nebi Öztürk op de bovenkant van de lat.

Na rust gooide Wijthmen er een schepje bovenop en viel het collectief van VV Kampen uiteen. Invaller Adem Öztürk had alleen oog voor zichzelf en liep zich steeds weer vast in de Wijthmen-verdediging. Ook andere spelers van VV Kampen waren te individualistisch ingespeeld. Het speelde Wijthmen nadrukkelijk in de kaart. In de beginfase van de tweede helft kreeg VV Kampen nog enkele mogelijkheden. Zo redde de goalie van de gasten goed op een inzet van Coskun Erbilic, maar vervolgens zakte de ploeg steeds verder weg. Na de 2-3 van Van Gurp was het duel helemaal gespeeld.

Een teleurstellende nederlaag voor VV Kampen. De nacompetitie lijkt ver weg, zeker gezien het resterende zware programma met duels tegen onder andere HTC en Swift '64.