Trefzekere spits Ronald Arends houdt titeldroom van KHC in leven

(door Gerard Meijeringh)WAGENINGEN – KHC ploeterde Paasmaandag op het kunstgras van SKV in Wageningen. De ploeg verspeelde een 0-2 voorsprong en leek averij op te lopen. In blessuretijd was daar echter ineens Ronald Arends. Hij scoorde de niet meer verwachte 2-3. Vooral voor rust speelde KHC zeer matig. KHC was constant de bal kwijt en liep voortdurend achter de feiten aan. De gasten hadden geluk dat SKV niet de kwaliteit had om hier gebruik van te maken. De beste kansen waren zelfs voor KHC. In de 12e minuut liet Jeffrey van der Vlist een grote kans onbenut. In de 29ste minuut trof Ronald Arends bijna doel. Een vrije bal schoot door. Arends was verrast, maar kreeg toch zijn voet nog tegen de bal, maar de paal stond Kamper succes in de weg. Na rust bleef KHC aanvankelijk door ploeteren. Na een uur spelen zette KHC de tegenstander ineens op achterstand door een goal van Leroy Knol. Vijf minuten later stond het 0-2. KHC kreeg een strafschop, na een overtreding op Justin Drost. Arjan Bults scoorde vanaf elf meter. Dezelfde Bults hielp SKV weer in de wedstrijd door een overtreding te maken. Dit keer mocht SKV een strafschop nemen. Pieter Naeff faalde niet. Twee minuten later stond het 2-2. Sem Dijkema kon ongehinderd raak koppen. KHC kon weer opnieuw beginnen. Vlak voor tijd raakte Arends weer de paal. In blessuretijd kwam het toch nog goed voor KHC. Een voorzet werd doorgekopt, waarna Arends de SKV-verdediging verschalkte. Zo blijft KHC in de titelrace. KHC-trainer Oosterhaar was opgelucht. “Het was een verschrikkelijke wedstrijd, maar we zitten in een moeilijke fase. Het doet iets met je als je week na week tikken om de oren krijgt.” Op 3 mei speelt KHC de topper thuis tegen asv Dronten. Oosterhaar is vol vertrouwen. “In grote wedstrijden staan we er altijd. Dat gaat weer gebeuren. Ik hoop op net zo’n wedstrijd als vorig seizoen tegen DOS Kampen (GM. 5-1 zege). Jeffrey van der Vlist ontdoet zich van zijn bewaker. Foto: Gerard Meijeringh