Foutenfestival levert Go-Ahead nederlaag op

KAMPEN - Go-Ahead Kampen was zaterdag op weg naar een goede competitiestart, maar na de 2-0 vlak na rust gaf het de doelpunten veel te gemakkelijk weg. 'd Olde Veste '54 profiteerde door met 2-3 te winnen.

Go-Ahead had in de eerste helft weinig te vrezen van een angstig 'd Olde Veste. De Kamper ploeg dicteerde de wedstrijd, maar kon zelf ook weinig creren. In de 26e minuut vloog een voorzet van Jeroen van Leeuwen bijna in het doel. Keeper Richard Strijker kon met veel moeite redding brengen. In de 29e minuut nam de Kamper ploeg verdiend een voorsprong. Terwijl de tegenstander nog bezig was om een muurtje te metselen nam Eddo Wesselink met succes de vrije trap. In de 33e minuut kwam Go-Ahead goed weg toen Marne Bakker op de paal schoot.

Na rust zette Go-Ahead een tandje bij en dat had al gauw succes. Een vrije bal van Jeroen van den Bosch werd door Rob Stam in eigen doel gewerkt. Daarna kwam Go-Ahead al snel in de problemen. In de 52e minuut kon Kostwinder nog redding brengen, maar drie minuten later was het raak. Wilko Vroege profiteerde van een enorme fout in de Kamper achterhoede.

Go-Ahead was de draad even helemaal kwijt. 'd Olde Veste was enkele gevaarlijk. In de 71e minuut werd het 2-2. Een vlot lopende aanval door het midden werd afgerond door Jakko Veenstra. Opnieuw zag de achterste linie van Go-Ahead er niet goed uit. Go-Ahead was vervolgens enkele keren dreigend, maar tien minuten voor tijd leidde een foute terugspeelbal tot de 2-3. Wederom een volkomen onnodige tegengoal. Het foutenfestival achterin kostte  Go-Ahead drie dure punten.