KHC verspeelt zege in blessuretijd

KAMPEN – KHC heeft zaterdag in een aantrekkelijk duel met 4-4 gelijkgespeeld tegen DTS Ede.  Een terechte uitslag, maar het was zuur voor KHC dat het de zege verspeelde in blessuretijd.

KHC kwam in de 19e minuut op 1-0. Tom Diender verschalkte de keeper met een lob. Het technisch betere DTS liet vlak daarna een grote kans onbenut. Justin Drost kon net de bal wegtikken. In de 29ste minuut breidde KHC de marge verder uit. Leroy Knol werd onderuit gehaald in de zestien. Lesley de Munnik benutte de toegekende strafschop. DTS zocht de aanval en kreeg vlak voor rust loon naar werken. Nadat de KHC-defensie mis tastte, scoorden de bezoekers. Na deze treffer liet Kevin Isidora nog een grote kans op de 3-1 liggen.

In de tweede helft kon het beide kanten op. Beide ploegen kregen kansen. In de 58ste minuut stonden beide ploegen weer gelijk. DTS profiteerde van slecht uitverdedigen bij KHC. Drie minuten later viel uit het niets de 3-2. Tom Diender haalde verwoestend en doeltreffend uit.

DTS kende daarna een goede fase en kwam weer langszij. Daarna raakte Brenn de Lange de onderkant van de lat. De 4-3 viel later alsnog. In de 85ste minuut kopte De Munnik raak. Vlak voor tijd verzuimde Ibrahim Tuncer om het duel te beslissen. In kansrijke positie werkte hij niet zelf aan, maar trachtte Karim Gabara te bedienen. Zijn pass was echter te hard, zodat de kans in rook op ging. Een dure misser werd even later duidelijk. In blessuretijd kwam DTS tegen nog langszij, waarbij keeper Kevin Dijkstra niet vrijuit ging.