Afbeelding

Vier kampioenen Judoteam IJsselmond in Slagharen

Sport

SLAGHAREN – Het nieuwe Judoteam IJsselmond was afgelopen weekeinde succesvol. Maar liefst vier judoka’s werden kampioen. In totaal zijn er achttien prijzen veroverd.

Judoteam IJsselmond zag enkele weken geleden het licht. Dit samenwerkingsverband moet de judoka’s van Sonnenberch en Van Dijk meer bieden en tot nog betere resultaten leiden. Afgelopen weekend lukte dat prima.

Jay Mossel, Moos Wijnsma, Sylvan Kats en Valentijn Perluka lieten zich kronen tot kampioen. Tweede prijzen waren er voor Kevin Scherpenkate, Joost Daamen, Floor Daamen, Thomas vd Haar en Sil Wijnsma. Renzo van Dijk, Niek Beekhof, Marthijn Girbes, Luuk Sneeloper, Remon Kroeders, Daan Westerbrink, Frank Boerman, Jacco de Lange, Brain Dennebos gingen ieder met een derde prijs naar huis.

Jay Mossel wist alle partijen te winnen en maakte een mooie ippon met een schouderworp in de finalepartij. Moos Wijnsma was alert op de grond en wist na zijn staande worpen de partijen op de grond te winnen met houdgrepen en verwurgingen. Sylvan Kats liet prima judo zien en groeide in het toernooi. Hij wist in de beslissende partij knap terug te komen van een achterstand en scoorde een mooie ippon met een beenhaak. Valantijn Perluka maakte twee partijen snel af met een schouderworp en verwurging. De beslissende partij werd in de golden score gewonnen toen er even versneld werd. De ippon van de dag was voor William Grolleman die na ruim 3 minuten golden score een spectaculaire staande schouderworp maakte.

Geert Leurink en Gertjan van der Weerd.
Gratis voorstelling in Stadsgehoorzaal Kampen: Artiesten eren slachtoffers nationaalsocialisme met muzikale presentatie Algemeen 1 mei, 08:00
Johannes van der Stouwe en Johan van der Kolk zetten hun handtekening onder de samenwerking.
Brugmedia neemt Nieuwsbode en Zwartsluizer Reclameblad over Algemeen 30 apr, 20:00
Afbeelding
Organisaties, meld je aan voor de vrijwilligersmarkt Algemeen 30 apr, 16:34