Onnodige nederlaag Wilsum

EPE - Wilsum is er zaterdag wederom niet in geslaagd om een goed resultaat te behalen. De oranjehemden gingen bij EZC ‘84 met 3-2 onderuit, terwijl een goed resultaat zeker mogelijk was. Wederom incasseerde Wilsum de tegentreffers veel te gemakkelijk.

Vooraf was het flink puzzelen voor Wilsum-trainer Maikel Hondebronk, omdat de lijst afwezigen enorm lang was.

Wilsum begon goed en kwam na zo’n tien minuten spelen op voorsprong. Melvin Hofstede scoorde uit een corner. Na een half uur spelen kwam EZC langszij via een uitval. Daarna was Wilsum via Patrick Plette en Job Kragt twee keer dicht bij een nieuwe voorsprong. De grootste kans was echter voor EZC, maar er werd niet meer gescoord voor de rust.

Aan het begin van de tweede helft had Wilsum wederom het initiatief. Toch was het EZC dat scoorde. De ploeg profiteerde van een foutenfestival achterin bij Wilsum. Eerst kon Wim van Spijker de bal niet goed wegwerken, maar leek het nog goed af te lopen. Toen Byco Hoff vervolgens de bal ook niet wegschoot, maar koos voor een dribbel, verloor hij de bal. De spits legde de bal breed op de rechtsbuiten, die omspeelde Erik Barneveld en schoot simpel Een paar minuten later volgde de 3-1. Jan van Spijker wilde de bal na een hoekschop weg koppen, maar raakte hem op het achterhoofd. Via de onderkant van de lat was het raak: 3-1.

Daarna gooide Wilsum alles op de aanval. Verder dan een aansluitingstreffer in blessuretijd kwam Wilsum niet. Plette scoorde uit een voorzet van Kragt.