Afbeelding
Set Up IJsselmuiden

Damesteams Set Up IJsselmuiden zorgen voor unicum.

· leestijd 1 minuut Sport

De damesteams van Set Up IJsselmuiden hebben gezamenlijk voor een unicum gezorgd voor de club. Alle teams zijn dit jaar gepromoveerd naar een hogere klasse. Dames 3 is kampioen en promoveert direct. Dames 1 en 2 hebben promotie afgedwongen na Promotiewedstrijden.

Na een derde plek in de competitie mochten de dames van Set Up 1 in een driekamp strijden voor promotie naar de Promotieklasse. In de eerste wedstrijd tegen S.V.M. (uit de Promotieklasse) was het spannend. Na een 1-0 voorsprong en een setpoint in de 2de set, ging de wedstrijd toch verloren met 2-1. In de 2de wedstrijd tegen Vovem uit Emmeloord was de opdracht duidelijk: winnen. En dat werd dan ook na een spannend pot gedaan! 2-0 en de promotie was een feit.

Ook Dames 2 speelde afgelopen week voor promotie. Na een spannend seizoen waarin zij net het kampioenschap miste in de 3de klasse J, was er een enkele confrontatie met Reva uit Gorredijk nodig voor promotie. In Gorredijk was het geen spannende wedstrijd. Set Up Dames 2 speelde erg goed en daardoor was het verschil groot. De eindstand stond dan ook binnen een uur op de borden: 0-3 en promotie naar de 2de klasse.

Dames 3 is het enige team in de Dameslijn die zich direct wist te plaatsen voor de 2de klasse, dankzij een mooi kampioenschap in de 3de klasse T. Na een spannend en mooi seizoen waarin de concurrentie lang in de buurt wist te blijven, was de eerste plaats een week voor tijd veilig: Kampioen.

Een fantastisch resultaat. Alle damesteams van Set Up promoveren. Dames volleybal in IJsselmuiden zit in de lift!

Set Up IJsselmuiden Dames 1 speelt komend jaar in de Promotieklasse, Dames 2 en 3 spelen in de 2de klasse.