Maartje Daamen pakt zilver op NK

DEN HAAG – Maartje Daamen van Judoteam IJsselmond heeft afgelopen weekeinde een tweede plaats behaald op het NK Judo tot 18 jaar in Den Haag.

Daamen kwam in actie in de klasse tot 57 kg tot 18 jaar. Nadat ze voor de eerste wedstrijd was vrijgeloot, won ze met ippon. In de kwartfinale won ze in de verlenging door straffen. De halve finale tegen Snijder trok ze naar zich toe via een prachtige ippon. In de finale verloor ze tegen Wagemakers uit Nijmegen met een verwurging.

In de klasse tot 73 kg eindigde Jasper Kalter als negende. In dezelfde klasse kwam Nico van Rijn niet tot winst. Jay Mossel verloor in de herkansingen op straffen (klasse tot 66 kg). Floor Daamen (tot 63 kg) kwam in herkansingen een keer tot winst, maar vervolgens ze haar volgende partij. Moos Wijnsa kwam na zijn verloren openingspartij twee rondes verder in de herkansingen en verloor vervolgens van een judoka met meer ervaring.