DOS verliest weer bij WVF

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – WVF begint zich steeds meer te ontpoppen als een angstgegner voor DOS Kampen. De afgelopen twee seizoenen verloren de poelenten bij de ploeg uit Westenholte en ook zaterdag bleef DOS met lege handen achter. WVF won het bekerduel met 2-1.

DOS kende een goede start. Al in de 5e minuut zorgde Twan Knul voor 0-1. Daarna was DOS de bovenliggende partij. In de 20ste minuut kwam WVF langszij. Fouten in de opbouw werden genadeloos afgestraft door Ruben Meijer. Na deze gelijkmaker ging WVF meer naar voren spelen. “Daar hadden we geen oplossing voor. We kwamen onder druk”, aldus DOS-trainer Marcel Post.

Na rust zag het publiek een gezapige wedstrijd. Toch waren er nog een aantal hoogtepunten. Nadat Frank Jansen in de mangel werd genomen. Vervolgens miste dosser Allan Bakker de toegekende strafschop. In de 70ste minuut kwam WVF op 2-1.

Sieme ten Broeke verraste DOS-keeper Kevin Dijkstra in de korte hoek. Vervolgens liet DOS het lopen. “Aan het einde konden we niet meer opbrengen om door te gaan. Daar moeten we mee aan de slag”, aldus Post.