Afbeelding
Aangeleverd

Sfeer en warmte in je nieuwe woning creëren: zo doe je dat!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Heb je een nieuwe woning, een kluswoning of ben je simpelweg toe aan een verandering in huis? Dan zijn alle tips natuurlijk welkom. En zeker als het gaat om het creëren van warmte en sfeer in je huis. Met een gaskachel, houtkachel of elektrische haard creëer je zo’n warme sfeer. Toch komt er veel kijken bij de aanschaf van één van deze haarden. Denk aan de keuze die je moet maken in het type brandstof. Ook is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn en of het nog wel verstandig is om een gashaard aan te schaffen. In dit artikel helpen we je op weg met het maken van de juiste keuzes. 

Is een gashaard nog wel interessant?

Als het gaat om de aanschaf van haarden zien we de laatste jaren een enorme verschuiving. Waar voorheen de gashaard, vrijstaande haard en houtkachel populair waren, wint de elektrische haard momenteel terrein. Dat komt voornamelijk doordat we met zijn allen steeds duurzamer willen leven. Vooral het stoken op gas is minder populair, wat te wijten is aan de gascrisis in Groningen. Toch kun je vandaag de dag nog prima een gashaard aanschaffen.

Propaangas als oplossing

De oplossing voor het stoken op aardgas is stoken op propaangas. Fabrikanten van gashaarden als Faber, Bellfires en Dru leveren nu dus gashaarden op propaan. Het verschil? Voor het stoken op propaan worden propaangasflessen gebruikt. Die zijn vergelijkbaar met de gasflessen die je aansluit op de barbecue. Gezien propaangas beter is voor het milieu, is een gashaard nog steeds een milieubewuste keuze.

Hoe zit het met stoken op hout?

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande als het gaat om houtkachels. Zo gelden er strengere richtlijnen, zoals het beperken van de uitstoot van fijnstof. Als je op een ‘goed’ hout gebruikt en op een juiste manier stookt, zijn deze richtlijnen prima te volgen. Er bestaan namelijk al houtkachels die sommige aspecten helemaal automatisch voor je regelen. Als je het hebt over een optimaal rendement, dan heb je het over een houtkachel!

De elektrische haard is populair

Steeds vaker zien we een elektrische haard vrijstaand in de woning. Dat is ook logisch als je kijkt naar de voordelen van een elektrische haard. Het vuurbeeld is bijna niet te onderscheiden van echt vuur. Er bestaan zelfs elektrische haarden die een knisperend geluidje nabootsen. Om dit na te bootsen heb je de keuze tussen LED-verlichting, LCD-projectie of waterdamp.

Tv meubel met sfeerhaard

Last but not least hebben we nog de tv meubel met sfeerhaard. Kijk je na een lange dag werken het liefst een avondje televisie? Dan is dit de perfecte optie voor jou!