Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De beste strategie om pasjans te winnen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Hoewel pasjans natuurlijk erg lekker in de mond ligt, heet het spel eigenlijk Patience. Ook kom je termen tegen zoals Klondike Solitaire, of alleen Klondike. Al deze termen zijn synoniemen voor pasjans. Je kunt dan ook zoeken op patience tips of klondike tips, maar je zult merken dat pasjans tips een stuk minder resultaten geeft. Daarom dat we een handig lijstje hebben gemaakt waarmee je het beste pasjans gratis kunt spelen.

7 tips om wel te winnen met Pasjans

  1. Voordat je andere stappen maakt, draai eerst de bovenste kaart van de trekstapel. Dit verhoogt namelijk gelijk het aantal mogelijk zetten en hierdoor kun je vanaf je eerst kaart een goede strategie bepalen.

  2. Zodra het kan is het altijd aan te raden om een aas of twee direct naar de foundation te verplaatsen. Dat lijkt logisch, maar het gebeurt toch best vaak dat deze ogenschijnlijk simpele stap wordt overgeslagen. Verplaats de aas dus direct.

  3. Houd geen gesloten kaarten op je tableau. Zodra je een kaart kunt omdraaien, doe dit dan ook gelijk. Zo speel je altijd met zoveel mogelijk informatie en hoef je dus niet te gokken of overbodige zetten te maken om kaarten vrij te spelen.

  4. Denk vooruit, maak eerst zetten waardoor je later andere stappen kunt maken. Zo voorkom je dat je op een blokkade loopt en ben je het spel altijd twee stappen voor.

  5. Focus je niet op het maken van lege rijen als je geen vrije koning hebt. Je kunt namelijk alleen een koning plaatsen op de vrije kolom. Mocht je geen koning beschikbaar hebben, speel dan eerst verder zonder je op de lege rij te richten.

  6. Wanneer je moet kiezen tussen een zwarte of een rode koning, kijk dan een paar stappen vooruit. Met welke kaart kun je meer stappen maken? Als je een rode boer hebt die een paar verborgen kaarten blokkeert, dien je eerst  een rode koning te selecteren en dan wachten op een zwarte koningin voordat je de rode boer kunt plaatsen.

  7. Kijk goed naar de kaarten die je pakt uit de trekstapel. Richt je niet alleen op de bovenste kaart, maar kijk ook alvast naar de kaarten die hieronder liggen. Zo heb je opnieuw meer informatie en kun je jezelf behoeden om kaarten op een later stadium te blokkeren.

Hoewel deze tips simpel zijn, zorgen ze wel voor een verhoogde kans om pasjans te winnen. Haal er dus je voordeel uit.