Afbeelding
Aangeleverd

Sporten in de sauna, gek of te gek?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Heb jij weleens van ‘Hot Yoga’ gehoord? Hot Yoga is yoga in de sauna. Deze manier van  yoga is effectief en schijnt een boost voor je lichaam te zijn. Wil je een sauna kopen? Dan kun je in je eigen sauna Hot Yoga beoefenen, maar je kunt je sauna ook gebruiken op de meer traditionele manier. Je kunt er ook gewoon in zitten, ontspannen en niks doen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt. In deze blog lees je wat Hot Yoga is en waarom het in je voordeel werk! 

Hoe werkt yoga in de sauna?

De 26 houdingen neem je aan in een vaste routine. Een paar voorbeelden van poses zijn: Half Moon, Triangle Pose, Tree Pose, Spine Twisting Pose en Dead Body Pose. Je bent geconcentreerd, en je focust je volledig op je lichaam. Je doet ademhalingsoefeningen en let hier dus ook goed op. Tijdens de les neem je veel, maar kleine slokjes van je water zodat je niet uitdroogt. Dit kun je ook voor jezelf in je eigen sauna doen. Hot Yoga kun je dus doen met verschillende routines.

Voordelen van (yoga in) de sauna

De sauna heeft al een hoop voordelen zonder dat je ook erbij sport. Zo is de sauna goed voor je lichaam, omdat je de afvalstoffen afvoert. Je reinigt dus je lichaam door te zweten. 

Het is ontspannend en dus ook goed voor je innerlijke en geestelijke rust. De sauna is dus al extreem goed voor je als je er alleen in stilzit, moet je nagaan wat het met je doet als je yoga in de sauna gaat doen.

Met yoga let je heel erg op je ademhaling en in een sauna wordt het moeilijker om te ademen. Het is dan ook goed voor je longcapaciteit. Je wordt namelijk gedwongen om dieper te ademen en dus neem je meer lucht in je op. Daarbij warmen je spieren en gewrichten goed op waardoor deze rekbaarder worden. Yoga in de sauna is een intensieve work-out en is bevorderlijk voor gewichtsverlies en fitter worden van je lichaam. Tot slot helpt het bij evenwicht en bij het bewustworden van je lichaam. 

Wil jij een sauna kopen om te ontspannen of om Hot Yoga uit te oefenen? Bekijk eens het brede assortiment aan sauna’s in de grootste showroom van Europa bij specialist Fonteyn.