Afbeelding
Aangeleverd

Kampenaren kunnen tot €200 besparen op internet abonnement!

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Heb je al tijden niet meer omgekeken naar je internet abonnement? Begrijpelijk en voor velen herkenbaar, want wanneer we het eenmaal hebben afgesloten loopt het door en wordt het van je rekening afgeschreven als iets dat er ‘gewoon’ bij hoort. Eigenlijk wel zonde, want door je internet abonnement te vergelijken kun je tot €200 per jaar besparen. We vertellen je hoe dat werkt!

Pak welkomstkorting bij overstappen

We stuitten op de website Providercheck.nl, een vergelijker voor het vinden van de beste aanbieding voor internet, tv en bellen. Een snelle postcodecheck leert ons al snel dat je tot €15 per maand kunt besparen door over te stappen op een andere provider. Kies je voor een combinatie van internet en tv (en eventueel bellen), dan loopt het voordeel al op tot €20 per maand.

Is er dan een specifieke aanbieder waar je naar over moet stappen? Nee, want vrijwel alle providers bieden welkomstkorting. Het gaat er dus om dat je naar een andere aanbieder gaat dan waar je nu zit. De deals zijn wisselend, dus het kan per keer verschillen bij welke provider het internet op dat moment het voordeligst is.

Sneller internet voor een lagere prijs

Waarom is die welkomstkorting zo hoog, terwijl jij als trouwe klant van je huidige provider de volle mep betaalt? Dat heeft te maken met het feit dat aanbieders je maar wat graag binnen willen halen als nieuwe klant. Met een aantrekkelijke korting proberen ze je te overtuigen. Gelukkig, want daar kun jij van profiteren.

Het kan zelfs zomaar zijn dat je voor sneller internet een lagere abonnementsprijs gaat betalen. Bovendien zie je door het invullen van je postcode in de vergelijker ook meteen of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Doe hier zelf de glasvezel check en ontdek ook meteen alle aanbiedingen die beschikbaar zijn.

De aanleg van glasvezel is in gemeente Kampen namelijk al in volle gang, waaronder in IJsselmuiden.

Cadeautjes en gratis tv-pakketten

Bij die korting houdt het voordeel vaak nog niet op. Zo kun je toffe extra’s ontvangen. Zo ontvang je bij veel aanbieders bijvoorbeeld een draadloos WiFi modem. Combineer je je abonnement met tv? Dan ontvang je bij Youfone en T-Mobile gratis ESPN Eredivisie. Ziggo verrast je met SmartWifi pods en Replay TV. Bij Online.nl krijg je toegang tot FilmBox Canal+ films & series en Starzplay. Het aanbod kan van tijd tot tijd wisselen, dus neem zelf eens een kijkje om te zien wat jij interessant vindt.

Steeds weer opnieuw overstappen

Vaak zit je bij het afsluiten van een nieuw abonnement vast aan een bepaalde contractperiode. Bijvoorbeeld een tweejarig contract, waarbij je het eerste jaar die welkomstkorting pakt. Zet de afloopdatum zeker in je agenda, want na afloop van dat contract loont het om opnieuw over te stappen. Zo profiteer je weer opnieuw van een aanbieding.

Lijkt het je allemaal maar wat veel rompslomp om over te stappen? Ook dat is gelukkig zo geregeld, want ook hiervoor doen providers er alles aan om het jou zo eenvoudig mogelijk te maken. Ze bieden je meestal een overstapservice. Dat wil zeggen dat je alleen maar je gegevens hoeft achter te laten. Vervolgens regelt de provider het opzeggen van je huidige abonnement. Hierdoor zit je geen dag zonder internet (en tv en bellen). Bovendien worden er in de meeste gevallen ook geen aansluitkosten berekend.

Kortom, wil je besparen, dan loont het om te vergelijken en over te stappen. Neem daarin ook de extra cadeaus mee (zodat je bijvoorbeeld indirect bespaart op een streamingsdienst) en kijk wat onder de streep voor jou het voordeligst uitkomt.