Afbeelding
foto aangeleverd

Aanleg glasvezelnetwerk IJsselmuiden gestart

· leestijd 1 minuut Algemeen

IJSSELMUIDEN - Aannemer Bam Infra Telecom zette maandag 22 maart de eerste schop in de grond voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in IJsselmuiden. Door de slechtere weersomstandigheden van afgelopen tijd moest dit moment een aantal weken worden uitgesteld, maar inmiddels zijn de eerste graafwerkzaamheden zichtbaar. 

In december vorig jaar startte de aannemer al met de woningschouw in IJsselmuiden. Dit betekent dat zij langsgaan bij aangemelde bewoners om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Deze woningschouw is inmiddels grotendeels afgerond en daarom kan de aannemer nu starten met graven. De graafwerkzaamheden duren tot eind dit jaar. Vanaf november worden vervolgens de huisaansluitingen gerealiseerd, zodat de inwoners van IJsselmuiden begin 2022 gebruik kunnen maken van hun verbinding.

“We zijn blij dat de aanleg in IJsselmuiden nu ook van start is gegaan”, vertelt Bert Meijerink, directeur joint venture RENDO buitenaf bv. “We zien dat de inwoners staan te springen om een goede internetverbinding. Juist in deze tijd is het erg belangrijk voor wonen en werken. Tijdens de aanleg in IJsselmuiden passeren wij veel huizen. Voor deze adressen hebben we een mooie actie. De inwoners kunnen zich alsnog aanmelden voor supersnel internet via glasvezel, tijdelijk zonder extra aansluitkosten. De actie geldt voor de inwoners die zich nog niet hebben aangemeld. De actie loopt ook in Genemuiden en Kampen!”, aldus Meijerink. 

Meer informatie
Inwoners die meer informatie willen over de aanleg van het netwerk of zich tijdens de aanleg van glasvezel in hun omgeving nog willen aanmelden kunnen terecht op www.gavoorglasvezel.nl. Via de postcodecheck op deze website kunnen aangemelde bewoners op ieder gewenst moment de status van de aanleg van glasvezel voor een specifieke woning bekijken. 

Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met BAM Infra Telecom op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur via (085) 047 90 62 of glasvezel@bam.com.