Afbeelding
aangeleverd

Aanleg glasvezelnetwerk kernen Kop van Overijssel gestart

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - De aanleg van het glasvezelnetwerk in Grafhorst, 's Heerenbroek, Wilsum, Rouveen, IJhorst en Nijeveen is dinsdag 15 september van start gegaan. De schop ging in de grond vlakbij het eerste verdeelpunt in IJhorst.

De teller staat nu op bijna 1.000 adressen die worden aangesloten op het glasvezelnetwerk vertelt BertMeijerink, directeur joint venture RENDO buitenaf bv. “Met de start van de aanleg vervolgen we de verdereuitbouw van het glasvezelnetwerk in de kop van Overijssel. Juist in deze tijd blijkt maar weer hoe belangrijkhet voor wonen en werken is om over goede internetverbindingen te kunnen beschikken. Na afronding vande campagne begin dit jaar is het aantal abonnementen nog flink gestegen.”, aldus Bert. “Op dit momentloopt ook nog een vraagbundeling in Zwartewaterland en IJsselmuiden. We hopen in een volgende stap ookdie kernen te kunnen voorzien van glasvezel.”

Aanleg omliggende gebieden

Aannemer Van Gelder Telecom is bezig met het afronden van de werkzaamheden in het buitengebied vanKop van Overijssel. Eind dit jaar kan het merendeel van de bijna 7.000 klanten daar gebruikmaken van deinternetverbinding. Daarnaast is Van Gelder volop bezig met de aanleg in de kernen en bedrijventerreinenvan Steenwijkerland. In totaal worden er in de kernen van Steenwijkerland 9.500 adressen aangesloten ophet glasvezelnetwerk. De verwachting is dat de graafwerkzaamheden hier in het voorjaar 2021 afgerondzijn.

In IJsselmuiden, Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis kunnen inwoners komende week nog intekenen op eenglasvezelabonnement. Als 35 procent van de inwoners per kern, ‘ja’ zegt tegen de aanleg van eenglasvezelnetwerk en vóór 21 september 2020 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders,wordt ook bij hen glasvezel aangelegd. Inwoners van deze kernen kunnen zich aanmelden via de websitewww.gavoorglasvezel.nl.

Meer informatie

Inwoners die meer informatie willen over de aanleg van het netwerk of zich tijdens de aanleg van glasvezelin hun omgeving nog willen aanmelden kunnen terecht op www.glasvezelbuitenaf.nl.