Workshop van Pigment tot Verf

Partnerbijdrages


KAMPEN - CultuurZIEN organiseert op woensdag 14 maart een workshop verf maken. De workshop is interessant voor iedereen die zich met schilderen bezighoudt. Tussen 13.30 en 16.30 uur wordt gewerkt in het atelier van Lenneke Saraber aan Venestraat 18 in Kampen.


Tijdens de workshop neemt beeldend kunstenaar Lenneke Saraber de deelnemers mee in de wereld van pigmenten en bindmiddelen. Pigmenten kunnen mineralen zijn of van plantaardige oorsprong zoals meekrap, maar het dure scharlaken is gemaakt van fijn gewreven slakken.


Het bindmiddel ei geeft een andere structuur aan een verf dan olie. Schilderen met ei-tempera vraagt daarom om een andere techniek, dan schilderen met olieverf. Van Pigment tot Verf is een actieve workshop, waarbij de deelnemers meerdere verven maken. Daarna wordt het effect van de verschillende verven uitgeprobeerd.


De resterende verf kan na afloop meegenomen worden naar huis. De deelnamekosten voor een middag verf maken bedragen 45 euro - (incl. materiaalkosten en theepauze). Opgeven voor deelname kan tot en met 9 maart bij cultuurZIEN via email cultuur@cultuurzien.nl of (038)331 10 24.