Drie auto's waren betrokken bij een ongeval op de N50.
Drie auto's waren betrokken bij een ongeval op de N50. Foto: Stefan Verkerk

Gewonden bij kop-staartbotsing op N50

· leestijd 1 minuut 112

KAMPEN - Op de N50 bij Kampen Zuid zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een kopstaart aanrijding met drie voertuigen. 

Het ongeval gebeurde omstreeks vijf voor half drie op de rijbaan richting Emmeloord, precies ter hoogte van afslag Kampen Zuid. Getuigen die het ongeval zagen gebeuren lieten weten dat het verkeer al geregeld wat langzamer reed vanwege filevorming. Ter hoogte van Kampen Zuid ging het verkeer bijna helemaal in de ankers, waarbij een bestuurder van een bedrijfsbus de (bijna) stilstaande voertuigen voor hem / haar niet zag en er achterop botste. De rode auto tolde op de rijbaan en kwam op de geleiderail in de middenberm terecht. De auto liep daarbij forse schade op, met name aan de bijrijderskant. 

Ambulancepersoneel hebben twee personen per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. Een slachtoffer ging met spoed richting het ziekenhuis, de ander is even later zonder spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend welk letsel de slachtoffers aan het ongeval overhielden. 

Vanwege het ongeval was de rijbaan richting Emmeloord versperd. Het verkeer kon gebruik maken van de af- en toerit ter hoogte van de afslag. Desondanks leverde het wel enige vertraging op voor het verkeer in de avondspits. Nadat de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie het sporenonderzoek had afgerond, kon de aannemer bezig met een reparatie aan het asfalt. Bergingsbedrijf Wolves heeft de voertuigen geborgen en Van der Kolk heeft de rijbaan gereinigd. 

De politie laat op Instagram weten dat er diverse bekeuringen zijn uitgeschreven vanwege automobilisten die vanaf de andere rijbaan foto’s maakten van het ongeval tijdens het rijden. Deze bestuurders kunnen binnenkort post thuis verwachten.

Nick de Vries

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05