Afbeelding
Foto: Stefan Verkerk.

Arrestatieteam arresteert ‘verward persoon’ in Eenvoudstraat, buurt verbaasd over massale inzet

112

KAMPEN - Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag een persoon gearresteerd in de Eenvoudstraat in Kampen. Agenten liepen in kogelwerende vesten en de Dienst Speciale Interventies (DSI) was opgeroepen. 

Tijdens de actie van de politie was de straat afgezet. Nog voordat de DSI in actie kwam had de politie de verdachte persoon gearresteerd. Wat de reden van de arrestatie was, is op dit moment niet bekend.

Volgens buurtgenoten, die zeggen van de situatie te weten, zou het gaan om een verward persoon. Zij lieten ter plaatse overigens ook weten de politie-inzet op deze schaal overdreven te vinden. De Brug vroeg toen het incident zich net had voorgedaan aan burgemeester Sander de Rouwe of hij iets van de situatie wist. Dat was op dat moment niet het geval, maar hij stelde dat buurtgenoten niet altijd weten wat de politie weet.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) is in Nederland de overkoepelende dienst die de leiding heeft bij nationale operaties van de speciale eenheden van politie en defensie.