Afbeelding
aangeleverd

Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden plaatst buurt-AED

Algemeen

KAMPEN / IJSSELMUIDEN - Rode Kruis Kampen - IJsselmuiden houdt zich onder meer bezig met zelfredzaamheid, EHBO-cursussen, evenementenhulp en hulp bij rampen. De organisatie werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van giften om haar belangrijke activiteiten te kunnen doen. Daarom zamelen zij ieder jaar tijdens de collecteweek geld in.

Het afgelopen jaar ging de opbrengst van de collecte in Kampen naar onder andere een AED aan de Kwint 14 in De Maten (zie foto). Het Rode Kruis staat op verschillende momenten klaar om hulp te bieden of informatie te verstrekken. Zo is de hulporganisatie aanwezig op evenementen om EHBO te verlenen, zoals het Full Color festival in het stadspark. Ook verzorgen ze EHBO-cursussen en geven ze tips over zelfredzaamheid.

Wijkhoofden gezocht

Zo’n 200 vrijwilligers gaan tijdens de collecteweek - dit jaar van 22 t/m 28 juni - langs de deuren of staan op locatie om geld op te halen voor de lokale activiteiten van het Rode Kruis in Kampen. Voor dit jaar is men nog op zoek naar wijkhoofden in de gemeente Kampen. Als wijkhoofd zorg jij voor de organisatie van de collecteweek in jouw buurt en stuur je de collectanten aan. Onder jouw leiding gaan circa 10 à 15 collectanten in de collecteweek langs de deuren. Als beloning ontvang je een gratis reanimatie+AED cursus die overigens aan alle collecte vrijwilligers wordt aangeboden. Opgeven kan via axeldamming@rodekruis.nl