Afbeelding

Kamper Trompetterkorps werkt aan nieuw programma

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Kamper Trompetterkorps (KTK) zet alle creatieve en technologische middelen in om vooruitgang te boeken met hun nieuwe muzikale programma ‘Fearless’. Ook het Jong KTK en de allerjongste Musickidz proberen zo hun muzikale hobby voort te zetten.

De Musickidz, niet ouder dan elf jaar, krijgen leuke video-opdrachten om thuis spelenderwijs aan de slag te gaan met muziek. Voor de ‘grotere’ KTK’ers zijn ook allerlei creatieve oplossingen gevonden: er worden filmpjes gemaakt van de thuisstudie. De instructeurs maken daarna voor iedereen tijd, om in een persoonlijke video te bespreken waar er nog verbetering valt te behalen. Vragen kunnen gesteld worden in de groepsapps. En het volledig nieuwe bestuur vergadert via Skype om de nodige knopen door te kunnen hakken.

“Niet ideaal“, erkent de nieuwe voorzitter José Bennink. Maar net als secretaris Ineke van Dorp pakt ze als trotse moeder van een clublid de rol met verve op. Ze worden geholpen door manager Gerdo Wassink en coördinator Peter Barneveld, die vanuit het verleden al veel ervaring hebben in deze functies. Het KTK zoekt nog wel iemand die de belangrijke functie van penningmeester op zich wil nemen.

Het vervoersteam zal worden aangestuurd door Herwin van ‘t Oever, die al jaren op de vrachtwagen de instrumenten van KTK door binnen- en buitenland rijdt. Moniek Timmersmans is naast muzikant nu ook algemeen bestuurslid geworden. Dennis van Ommen, die slagwerkles geeft aan de Musickidz, zal zich vanuit het bestuur inzetten op de opleiding en werving van nieuwe leden. Het KTK is hartstikke blij met al die betrokken clubmensen. Maar ook met de muzikanten, die nu moeten roeien met de riemen die we hebben.

Nu er al muziek was ingestudeerd, brak nou net een periode aan dat alles samen moest komen en dat kan nu niet. Zeker is, dat we alles op alles zetten om een nieuw muzikaal programma te kunnen presenteren als we dat weer veilig kunnen doen. Die swingende parade over de Oudestraat gaat er zeker weer komen! En in de tussentijd is het maken van muziek een heerlijke uitlaatklep. Volhouden, zei onze minister-president. Dat doen we zeker, en dat doen we samen. We hopen iedereen snel weer te kunnen zien bij een van onze optredens.