Afbeelding

Online collecte Longfonds

Algemeen

Het Longfonds houdt van 11 tot en met 16 mei haar jaarlijkse collecte. Vanwege het coronavirus gebeurt dat online. Met de opbrengst maakt het Longfonds doorslaggevend longonderzoek mogelijk. Dat is nu meer dan ooit nodig.

Het coronavirus maakt in één klap duidelijk hoe belangrijk je longen voor je leven zijn. Het Longfonds strijdt voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte én voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus. Door informatie te verstrekken en een luisterend oor te bieden. En door doorslaggevend onderzoek naar longherstel mogelijk te maken.

Vrij ademen

Babette van Daal is één van de online collectanten. Toen ze 30 jaar was, kreeg ze te horen dat ze ernstig longemfyseem had. Die ziekte beschadigde haar longen zo erg dat er nog maar één redmiddel was: donorlongen. Die heeft ze gekregen en daardoor kan ze weer vrij ademen. Voor alle mensen met een longziekte heeft ze een wens: “Ik hoop dat we in de toekomst longweefsel kunnen herstellen. Want vrij ademen gun ik iedereen.”

Steun het onderzoek naar longherstel

Het Longfonds vraagt iedereen mee te helpen. Doneren kan via https://www.longfonds.nl/corona-beneemt-ons-de-adem