Afbeelding
stichtingarticipatie.nl

Wandelroute langs bankjes in Kampen

Algemeen

KAMPEN - Er is weer een wandelroute langs bankjes in de stad bijgekomen. Normaal gesproken is dat langs Hanzebankjes, waar men met een mobieltje de bank kan ‘tappen’ om zo bijvoorbeeld een korte film te bekijken. Dit keer loopt de route echter langs bestaande bankjes in het stadspark, en wordt de bankbezoeker verrast met een hoorspel.

Stichting ARTicipatie heeft er met deze route een kunst route bij gemaakt in de stad Kampen. Tapjebankje wordt zo steeds verder uitgebreid met laagdrempelige kunst in de openbare ruimte. De hoorspelen zijn afkomstig uit de koker van Beeldend kunstenaar en stemacteur Martin-Jan van Santen. Hij laat je meeluisteren naar veelal absurde gesprekken, ruzies, misverstanden en andere drama's, die zich kunnen voordoen op een willekeurig bankje in het Kamper stadspark.

Opening van de nieuwste route is op zaterdag 4 juli om 15.00 uur. Sijmen de Jong, acteur en vriend van Martin Jan, zal om 16.00 de route openen. De wandelroute bestaat uit 7 banken en duurt ongeveer 1 uur. De start is bij de viskraam aan de Kennedylaan. De banken zijn te herkennen aan de scanplaat van Tapjebankje.nl

Tapjebankje is een initiatief van Stichting ARTicipatie ‘Hoort U Dat’ is de 4e route in de binnenstad van Kampen. Alle routes vindt je hier https://www.tapjebankje.nl. In verband met corona wordt het gewaardeerd wanneer je je aanmeldt via Facebook zodat de organisatie zicht heeft op het aantal wandelaars.