Afbeelding
Foto: Tennekes.

Organisatie presenteert alternatief voor intocht: Drive Through Meeting met Sinterklaas en pieten

· leestijd 1 minuut Algemeen

(Door Nick de Vries)

KAMPEN - Er komt waarschijnlijk alsnog een intocht in Kampen. Niet zo groots als jaarlijks bij het Van Heutszplein. Maar organisator Jacco Swillens wil de Kamper kinderen toch nog iets van de magie van de aankomst van de Sint meegeven, en heeft een alternatief plan bij de gemeente ingediend. Dit jaar meert de Goedheiligman aan bij de Loswal waar hij en de Pieten bezoekers vanaf het schip begroeten tijdens een ‘Drive Through Meeting.’

Kinderen en hun ouders mogen het Loswalterrein inrijden, te fiets of in de auto, en aan de andere kant er weer uit. De Sint is twee uur aanwezig tussen 10.00 en 12.00 uur. Swillens vertelt: “De doorstroming is belangrijk daar zetten we verkeersregelaars voor in. Kinderen mogen op de foto met Sinterklaas of Piet en moeten dan zo snel mogelijk weer door. Lang stil staan, is niet de bedoeling. Zo proberen we iedereen de gelegenheid te geven de Sint even te zien. Uiteraard staat de veiligheid voorop.”

Het Van Heutsz leende zich niet voor het nieuwe idee. Teveel auto’s en fietsen in de binnenstad leidt mogelijk tot chaos en beperkte doorgang voor hulpdiensten. “De Loswal is wat dat betreft ideaal”, vertelt Swillens. “Goed te bereiken, een lange weg er naartoe en ook makkelijk te verlaten.”

Vier weken geleden meldde De Brug nog dat de intocht niet doorging. De organisatie kon niet garanderen dat de anderhalvemeter-maatregel bij zo’n groot evenement gehandhaafd werd en in overleg met de gemeente was besloten de intocht, traditioneel één van de grootsten van de wijde omgeving, te cancelen.

“Mensen waren erg teleurgesteld”, vertelt Swillens. “Logisch, dat was ik zelf ook. Het is altijd weer iets speciaals. Daarom bedachten we dit alternatief, een Drive Through. Het is afwachten of de vergunning verleend wordt, maar we hebben alles uitgebreid besproken met de gemeente, dus ik vermoed dat het goed komt.”

Over de verdere invulling gaat de organisatie zich de komende weken nog het hoofd breken. “Mogen we bijvoorbeeld pepernoten uitdelen? Dat zou wellicht kunnen met een visnet, maar of dat veilig kan, daarover zijn we informatie aan het inwinnen. De verdere invulling volgt. Het belangrijkste is dat er ondanks corona toch nog een intocht is dit jaar.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.