Deze bijdrage van Raadspraat is gescchreven door Beent Keulen van de VVD-fractie.
Deze bijdrage van Raadspraat is gescchreven door Beent Keulen van de VVD-fractie. Foto: Herman IJssel

Raadspraat: Grote waardering voor mensen werkzaam in de zorg

· leestijd 1 minuut Algemeen

Het Corona-virus ontwricht de samenleving in alle opzichten. Veel mensen worden ziek, vaak met milde klachten. Er zijn helaas ook veel mensen die ernstig ziek worden of overlijden. Veel waardering en respect voor al die mensen werkzaam in de zorg, (ziekenhuis, verzorgings- en verpleeghuizen), in het onderwijs, bij de politie, bij de handhaving en in andere vitale beroepen. De VVD fractie wil alle inwoners van onze gemeente oproepen zich te houden aan de richtlijnen. Probeer de kalmte te bewaren. Laten we samenwerken Zo kunnen we het Corona-virus de baas worden.

Luisteren naar onze ondernemers en inwoners. Koop lokaal!

De VVD fractie vraagt van het college in deze tijd extra te luisteren naar onze ondernemers en inwoners. Denk mee met lokale ondernemers die door de Corona tegen knelpunten aanlopen. Het is verheugend hoe het kabinet alles op alles zet om de Nederlandse economie en werkgelegenheid in tact te houden. Het college kan daaraan een voorbeeld nemen, een bemiddelende rol spelen, een luisterend oor hebben en behulpzaam zijn bij het zoeken naar passende oplossingen. Het ontbreekt onze ondernemers niet aan creativiteit om nieuwe omzet mogelijkheden te ontwikkelen. Advies aan de consument. Koop lokaal.

Gemeentelijke begroting 2021

Het college van Burgemeester en Wethouders presenteert een beleidsarme begroting 2021 vooral ingegeven door de grote tekorten in 2019. Een negatief saldo van € 10 miljoen waardoor de reserves met € 10 miljoen zijn afgenomen. De VVD fractie is het eens met het college dat aanvullende beheersmaatregelen nodig zijn. Een betere balans tussen uitgaven en inkomsten. De VVD fractie is het niet eens met het college om uitermate terughoudend te zijn met nieuw beleid. Juist in een crisis periode moet je durven te investeren, leningen aangaan, de rente is laag. Houdt de schwung er in! Sta niet stil. De VVD fractie wil investeren in méér veiligheid in de stad en o.a. het versneld ontwikkelen van locaties voor woningbouw.

Passende woning

Er is onbegrip bij inwoners van IJsselmuiden omdat niet altijd een voor de hand liggende bestemming welke aan een voor woningbouw geschikte locatie wordt gegeven (bijv. Sonnenbergkwartier IJsselmuiden en Slenke Es). De VVD fractie heeft vorig jaar november het college opgeroepen te komen met plannen voor de bouw van passende woningen. We zijn al weer een jaar verder. Nu pas heeft het college van B&W op 19 november een online dorpsavond gepland over de toekomstige woningbouwplannen in IJsselmuiden.

Dat er nu kansen zijn voor meer woningbouw blijkt uit het volgende. De regio Zwolle-Kampen voert al enkele jaren de lijstjes aan als één van de krachtigste economische regio’s. Dat komt omdat inwoners in onze regio over een gezonde dosis werklust beschikken en omdat onze inwoners beschikken om hun bedrijven verder te ontwikkelen. Daar hoort het College van Burgemeester en Wethouders in te faciliteren door met spoed  locaties aan te wijzen om het bouwen van passende woningen mogelijk te maken.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00