Afbeelding

Hayo Boerema besluit met Bachconcert in de Bovenkerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Bram Beekman die op 3 september het slotconcert in de Bovenkerk zou verzorgen, is helaas door ziekte verhinderd. De concertcommissie heeft in Hayo Boerema, organist van de Laurenskerk te Rotterdam, een waardige vervanger gevonden.

Boerema zal op 3 september de concertserie van de Bovenkerk afsluiten met een Bachconcert. Boerema, een veelzijdig en internationaal gelauwerd organist, heeft een bijzonder aantrekkelijk programma samengesteld. Op het koororgel opent hij met het feestelijke Preludeum in C  (BWV 547) en de bijbehorende uiterst kunstig gecomponeerde fuga. Hierna wordt de sprankelende 1e Triosonate uitgevoerd. Op het hoofdorgel laat Hayo Boerema als eerste het virtuoze Preludeum ? met zijn schitterende echo's! ? en Fuga in g (BWV 535) horen, Vervolgens worden de drie Kyrie-koralen uit de zgn. Grote Orgelmis uitgevoerd. Boerema besluit zijn concert met het topstuk uit Bach's  orgeloeuvre: diens magistrale Passacaglia. Hiervan heeft de Laurensorganist vorig jaar reeds een meesterproef afgelegd door dit werk op CD vast te leggen, een opname die een zeer lovende pers kreeg.

Het concert begint om 20.00 uur, en de deuren zijn open vanaf 19.30 uur. Voor meer informatie: www.debovenkerk.nl. Hayo Boerema werd geboren in 1972 in Groningen. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij orgel (bij Johann Th. Lemckert) en kerkmuziek (bij Marijke van Klaveren). Tevens behaalde hij er zijn Aantekening Improvisatie (bij Jos van der Kooy). Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij koordirectie (bij Barend Schuurman). Verdere improvisatielessen volgde hij bij Jos van der Kooy en Naji Hakim te Parijs.