Afbeelding
Pixabay

Gemis van een dierbare is groot in coronacrisis

Algemeen

KAMPEN - Sinds de coronacrisis verloopt een rouwproces nog moeilijker dan het al was, merkt Humanitas. “We zien dat mensen minder sociale contacten hebben en bij minder mensen hun verhaal kwijt kunnen”, vertelt coördinator Petra Stevering. “Het is in zo’n moeilijke periode nog belangrijker om een luisterend oor te hebben.”

Vrijwilliger Harry ondersteunt mensen die te maken krijgen met eenzaamheid en/of rouw en verlies. “Rouw is een kwetsbaar onderwerp,” vertelt hij. “Het gesprek met een rouwende is erop gericht op wat iemand kwijt. Onze contacten met die mensen zijn volkomen gelijkwaardig, van mens tot mens. We worden als vrijwilligers door Humanitas goed opgeleid en begeleid.”

De vrijwillige ondersteuning van Tandem, bij rouw en verlies, vindt volledig volgens de laatste coronamaatregelen plaats. Vrijwilligers houden afstand als ze mensen thuis bezoeken. Ook kan er in overleg een wandeling worden gemaakt of verloopt het contact (eventueel incidenteel) telefonisch.

De vrijwilligers van Humanitas Kampen staan voor je klaar als je iemand moet missen in deze moeilijke tijd, voor als je je verhaal kwijt wilt en even een steuntje in de rug kunt gebruiken. Schroom niet om ze in te schakelen. Petra helpt je daarbij. Zij is te bereiken via (06) 578 810 49 en via p.stevering@humanitas.nl.

Fred Sollie