Kamper productieduo zet zangeres op de kaart: Lisanne Brinksma verovert harten met Kerstliedje (klik voor de clip)

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Vorig jaar speelde ze de rol van Draak in de Stadsgehoorzaalproductie Shrek en dit jaar heeft ze haar eigen kerstsingle: het gaat lekker met Lisanne Brinksma. Haar kerstclip is inmiddels de 3000 views gepasseerd en ook haar luisterstatistieken op Spotify schieten omhoog.

De 21-jarige geboren Drentse werd begin oktober benaderd door Freshmen Records; een productieduo - bestaande uit Merijn Wouda en Bas Nijhof – dat kennis van haar naam via die musical en aanbevelingen van Vuur en Vlam produkties, de dansproducent die eerder met haar samenwerkte.

Lady Gaga

Lisanne Brinksma rondde de opleiding musicaltheater af aan Song & Dance in Zwolle. Ze was ook te zien in het SBS-programma Thank You For The Music, waarin ze Lady Gaga vertolkte en groot applaus oogstte onder vakgenoten zoals Miss Montreal, Frans Duits en Danny de Munk.

“Nooit achter microfoon gestaan”

“Voor de opname van dit liedje had ik nooit achter een microfoon gestaan. Of tenminste: niet in een studio.” Het ging haar vlot af. Halverwege oktober werd het liedje opgenomen en een maand later was er een clip.

Aanstekelijk

“Het liedje is zo aanstekelijk dat die zich zelfs in het hoofd nestelt van mensen die een hekel hebben aan Kerst.” zegt Bas Nijhof, die samen met Merijn Wouda het liedje schreef en opnam. “Mensen die het één keer gehoord hebben, betrappen zich erop het de hele dag te neuriën.” Inmiddels zit het in nummer in de rotatie van veel lokale en regionale omroepen. Het wachten is op de grote nationale jongens zoals Q Music, Sky Radio, 100 procent NL en Radio 2.

Tour

Door de coronamaatregelen zijn de mogelijkheden voor promotie beperkt. Afgelopen weekend ging de zangeres op Kersttour voor Twee voor een aantal sfeervolle huiskamerconcerten. “Dat was een bescheiden succes. Voor grote successen op live-gebied is in deze tijd geen plaats,” aldus Merijn Wouda.

De samenwerking met Lisanne is niet eenmalig van aard, wat Freshmen Records betreft. Het is de bedoeling dat haar tweede single rond maart uitkomt.