Afbeelding
Pixabay

‘Jeugd aan Zet’ wintereditie 2021

Algemeen

KAMPEN  -  Door corona zijn er veel minder activiteiten voor jongeren. Jongeren hebben daardoor minder uitdaging. De gemeente Kampen wil daarom activiteiten voor jongeren stimuleren. Organisaties die met jongeren werken kunnen daarom nu een bijdrage aanvragen voor het organiseren van een jongerenactiviteit.

De gemeente Kampen heeft van de Rijksoverheid budget gekregen om activiteiten voor jongeren te stimuleren. Dit geld krijgt de gemeente vanuit het project Jeugd aan Zet (wintereditie 2021). Er is een budget beschikbaar van 10.000 euro. Organisaties die een activiteit voor jongeren organiseren, kunnen op deze pagina een bijdrage aanvragen: Bijdrage Jeugd aan Zet aanvragen

De voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden zijn dat de activiteit:
* gericht is op jongeren van 13 tot en met 27 jaar;
* niet in strijd is met de coronaregels;
* van toegevoegde waarde is voor de samenleving en de jongeren zelf;
* voor 28 februari 2021 plaatsvindt (enige uitloop is mogelijk).

Beoordeling aanvraag en meer informatie

Afhankelijk van het aantal aanvragen wordt een keuze gemaakt uit de aanmeldingen. Het beschikbare budget wordt over de geselecteerde initiatieven verdeeld. Activiteiten waarbij samenwerking ontstaat tussen jongerengroepen en initiatieven krijgen een hogere waardering. Daarnaast is de volgorde van binnenkomst van belang. Hoe eerder een aanvraag binnen is, hoe groter de kans dat er een bijdrage wordt ontvangen.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Iny Bosdriesz via (06) 295 918 04 of via i.bosdriesz@kampen.nl.

Fred Sollie