Afbeelding
foto aangeleverd

Gratis groentezaad voor scholen en kinderopvang in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Scholen en kinderopvangorganisaties in Kampen kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken. Aanmelden kan tot woensdag 27 januari.

De actie is een initiatief van Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO) en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Leerlingen kunnen met de groentezaden een moestuintje aanleggen. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten, waarmee leerlingen direct aan de slag kunnen in hun klas of op het schoolplein.

Het pakket

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan geen commerciële uitingen van Rijk Zwaan, wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de pakketten vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn volgens de organisatie ‘een veilig natuurproduct en vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie’.

Aanmelden

Scholen en kinderopvangorganisaties uit Kampen kunnen zich tot woensdag 27 januari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via www.natuurenmilieuoverijssel.nl/groentezaden. Het lespakket met de groentezaden ontvangen zij eind maart.

Advies

Twee adviseurs kunnen kosteloos advies geven aan scholen en kinderopvangorganisaties die bezig gaan of zijn met eetbaar groen. Denk aan frambozenstruiken, een appelboom of een complete moestuin op het speelplein. Meer informatie en hun contactgegevens staan op www.natuurenmilieuoverijssel.nl/groentezaden.

Jong Leren Eten

Deze moestuinactie is onderdeel van het programma Jong Leren Eten. In dit programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om in de periode 2017 t/m 2024 kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde en duurzame keuzes te maken. Jong Leren Eten is een initiatief van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedsel (LNV) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Fred Sollie

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.