Afbeelding
archieffoto

Klokkenluidersgilde luidt Actie Kerkbalans 2021 in

Algemeen

KAMPEN – Het klokkenluidersgilde Geert van Wou geeft zaterdag 16 januari om 11.00 uur het startsein voor de Actie Kerkbalans 2021 door het luiden van de drie klokken van de Buitenkerk.

Normaal gesproken worden de klokken geluid om gelovigen op te roepen voor de vieringen. De klokken zijn nu nauwelijks te horen omdat er vanwege de coronamaatregelen geen vieringen zijn in de Buitenkerk. In overleg met de locatieraad van de Buitenkerk heeft het klokkenluidersgilde afspraken gemaakt om de klokken op bijzondere momenten handmatig te luiden. De start van de Actie Kerkbalans is zo’n moment maar ook op kerkelijke en landelijke feestdagen zullen de klokkenluiders actief zijn.

Actie Kerkbalans

Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. Daarvoor is in 1973 de Actie Kerkbalans in het leven geroepen. Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari 2021 gaan vrijwilligers op pad om financiële toezeggingen te krijgen voor hun plaatselijke kerk. Landelijk doen zo’n 2000 kerken mee, in Kampen nemen naast de RK Parochie ook verschillende PKN genootschappen mee aan de actie.

Fred Sollie