Brainstormsessie ?Nieuwe tijd voor mobiliteit' 

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In de bibliotheek wordt op 18 juni om 19.30 uur een brainstormsessie gehouden over mobiliteit. De bijeenkomst wordt gehouden door sociaal ondernemer, Arjan Broer. De zaal is open vanaf 19.15 uur. Aanmelden kan tot en met 17 juni door een mail te sturen aan A.M.kamerbeek@overijssel.nl met als onderwerp: aanmelding Nieuwe Tijd voor Mobiliteit Kampen.

De organisatie: "Mobiliteit is belangrijk voor het leefbaar houden van een samenleving: mensen gaan naar school, het werk, winkelen of bekenden bezoeken. Mobiliteit verandert: door digitalisering, vergrijzing, meer zelfstandigheid van ouderen en de opkomst van nieuwe vervoermiddelen als de e-fiets gaan we ons anders verplaatsen. Mobiliteit is daarmee van iedereen en van alle tijden, maar de invulling ervan verandert: ooit waren paard en wagen immers de norm."

Om goed te weten wat er nodig is, willen de gemeente Kampen en provincie Overijssel in gesprek met inwoners, ov-gebruikers, bedrijfsleven en organisaties. Het onderwerp is Nieuwe tijd voor mobiliteit.

"Door stijgende kosten en minder reizigers is een financieel tekort ontstaan op de provinciale begroting voor het openbaar vervoer. Waar in de jaren '70 nog zo'n 40 procent van alle mensen gebruik van maakten van het openbaar vervoer, is dat nu nog maar zo'n 5 procent, waarvan het merendeel student/scholier is. Soms moeten we anders kijken naar zaken die vanzelfsprekend lijken. Het is daarom tijd om na te denken over het openbaar vervoer van de toekomst."

"Het openbaar vervoer kan niet in haar huidige vorm blijven bestaan. Voor de Gemeente Kampen willen wij onderzoeken of er alternatieven zijn voor de Kamper stadsbuslijn, die steeds vaker zonder passagiers rijdt op een relatief korte afstand. Hoe kan het anders, hoe kan het beter?"

Afbeelding
Artiesten eren slachtoffers nationaalsocialisme met muzikale presentatie (3 foto's) 3 foto's instagram 5 mei, 00:25
Afbeelding
Dodenherdenking IJsselmuiden 2024 (4 foto's) 4 foto's instagram 4 mei, 23:10
www.vegk.nl
Aandacht voor 'Bevrijding' op bevrijdingsdag bij de Volle Evangelie Gemeente Kampen Algemeen Ingezonden 4 mei, 22:25