Het gebied waar de nieuwe molens moeten komen.
Het gebied waar de nieuwe molens moeten komen. Tennekes

Waterschap en Windkr-acht willen nieuwe windmolens bouwen in industriegebied

Algemeen

KAMPEN - Van vier naar zes windmolens op het industrieterrein. Windkr-acht BV, de eigenaar van de huidige molens, en het Waterschap onderzoeken of uitbreiding in de Zuiderzeehaven mogelijk is. Beide partijen willen één nieuwe molen neerzetten en hebben een bijeenkomst gepland waar zij omwonenden of bedrijven uit het gebied willen inlichten.

Het Waterschap wil een molen neerzetten op het eigen waterzuiveringsterrein aan de Oslokade. Windkr-acht wil een molen neerzetten op de IJssel Delta Terminal aan de Oslokade 9.Volgens beide partijen passen de plannen goed in het beleid van de gemeente Kampen die de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie wil vergroten om in 2035 klimaatneutraal te zijn.


Aangeleverd.

Het industrieterrein Zuiderzeehaven is hiervoor aangewezen. Windkr-acht en het Waterschap werken samen aan de plannen, op verzoek van de gemeente.De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagmiddag 8 juni van 15.00 tot 16.30 uur en op dinsdagavond 8 juni van 20.00 tot 21.30 uur. De bijeenkomsten vinden plaats via Microsoft Teams. De omgevingsvergunning voor de windmolens moet nog worden aangevraagd.