Het biljartlaken was snel van zijn stof ontdaan
Het biljartlaken was snel van zijn stof ontdaan (foto: Maarten van Gemert)

Wijkcentrum Reyersdam heet iedereen weer welkom

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Het hart van Brunnepe klopt weer. Wijkcentrum Reyersdam mocht zaterdag na een lange coronastop de deuren weer openen. Klaas van Dijk, secretaris van de wijkvereniging, is blij voor al die mensen die hun dagelijks kopje koffie, de krant, een boek of hun hobby moesten missen. Reyersdam herbergt tientallen clubs en activiteiten. Het biljartlaken was als eerste van alle stof ontdaan.

Volgens Van Dijk komen er gemiddeld zo’n vierhonderd mensen per week in het wijkcentrum. Er gelden nog limieten van aantal personen per zaal maar een echte beperking levert vooralsnog de anderhalvemeterrestrictie op. Zo kunnen kaartclubs als bridgen nog niet van start hoewel groepjes van vier mensen zelfstandig wel mogen komen.

Dagelijkse activiteiten
Wel kunnen weer van start gaan de schaakclub, de sjoelclub, de postzegelclub, de kinderclub, de schilderclub, de dartclub enzovoorts enzovoorts. Het biljarten is een populaire activiteit waarvoor elke dag mensen naar Reyersdam komen. Maar ook voor een kopje koffie, de krant lezen of een boek lenen. In samenwerking met de Bibliotheek heeft de wijkvereniging een leeshoek ingericht waar ook boeken geleend kunnen worden.
Twee BSO’s maken gebruik van het wijkgebouw en kunnen met een eigen entree onafhankelijk hun gang gaan. De rijbewijskeuring is één van de weinige zaken die wel doorgang vonden de afgelopen maanden naast de bestuursvergaderingen.

Samenwerking
De coronasluiting was een financiële aderlating voor de wijkvereniging die nog wel onder de gemeente valt. De wijkvereniging is officieel de exploitant van het gebouw. De gemeente wil het gebouwbeheer loskoppelen van de wijkactiviteiten en daarvoor wordt de wijkvereniging omgezet in een stichting. De benodigde toestemming van de ledenvergadering moest echter op zich laten wachten. De stichting beheert straks het gebouw en een samenwerkingsverband van de vele Brunneper groepen en actieve wijkbewoners vormt straks de gesprekspartner voor gemeente Kampen.

Vrijwilligers gezocht
De bardienst heeft ook een aderlating ondergaan want niet alle vrijwilligers keren terug. Daarom doet Van Dijk een oproep voor nieuwe vrijwilligers bij de wijkvereniging. Met name voor de bardienst zoekt hij versterking. Reyersdam is ”los” van maandag tot en met zaterdag en 28 augustus is er een Open Dag gepland van elf uur ‘s morgens tot drie uur ’s middags.
Voorlopig is Van dijk al heel blij dat het gapende gat voor de vele bezoekers gedicht wordt. Iedereen is weer van harte welkom.