Afbeelding
overijssel.nl

Ontsluiting Schansdijk-N307 Kampen tijdelijk afgesloten

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Van maandag 14 tot en met woensdag 30 juni is de ontsluiting Schansdijk naar en van de provinciale weg N307 in Kampen afgesloten. In die periode is het niet mogelijk voor al het verkeer -inclusief voetgangers- om af te slaan van de Schansdijk naar de N307 en andersom. Voetgangers en fietsers moeten in die periode nog steeds oversteken bij de tijdelijke verkeerslichten van en naar het noordelijke fietspad. 

Van vrijdag 25 juni 18.00 uur tot en met op zaterdag 26 juni 10.00 uur is de op- en afrit N50 afgesloten. Het gaat vanaf de N307 om de oprit N50 richting Emmeloord en vanaf de N50 vanuit Emmeloord om de afrit richting Dronten/Kampen.

Omleidingen

Voor de afsluiting van de ontsluiting Schansdijk wordt het verkeer omgeleid via het Industrieterrein, Melmerweg, Haatlanderdijk naar het industrieterrein in Kampen en omgekeerd. Aanwonenden, aanliggende bedrijven en het multisportterrein Schansdijk blijven bereikbaar. Zij zijn te bereiken via het industrieterrein N50, Haatlanderdijk, Melmerweg, Schansdijk. Directe aansluiting met de N307 is in die periode niet mogelijk, ook niet voor voetgangers en fietsers. Voor de afsluiting van de op- en afrit N50 wordt het verkeer omgeleid via afrit 31 Kampen-Zuid. De omleidingen worden met borden aangegeven en zijn te zien op de websites www.bereikbaar.overijssel.nl en www.overijssel.nl/N307.

Werkzaamheden

De afsluitingen zijn nodig voor de aanleg van een nieuwe ontsluiting voor de Schansdijk. De werkzaamheden worden uitgevoerd langs de hoofdrijbaan van de N307 Roggebot – Kampen vanaf de aansluiting van de Schansdijk onder de N50 door, afbuigend richting de Van Doorneweg in de gemeente Kampen. Het gaat om de volgende werkzaamheden: 

  • het verwijderen van een gedeelte van de bestaande parallelweg/fietspad;
  • het aanleggen van een nieuwe parallelweg, inclusief asfalteren; 
  • het aanbrengen van grasbetonstenen in de berm tussen de parallelweg en de hoofdrijbaan;
  • het aanbrengen/aanpassen van de bestaande openbare verlichting en verkeerslichten.

Nieuwe situatie

Vanaf donderdag 1 juli is de Schansdijk te bereiken via de nieuwe parallelweg. Een directe aansluiting met de provinciale weg N307 Roggebot – Kampen is dan niet meer mogelijk. De nieuwe parallelweg is te bereiken via de Van Doorneweg (bedrijvenpark RW50) in Kampen. Op 1 juli 2021 worden de tijdelijke verkeerslichten verwijderd. Oversteken ter hoogte van de Schansdijk is dan niet meer mogelijk. Fietsers rijden dan van het noordelijke fietspad via het tijdelijke fietspad op de nieuwe aansluiting van de Schansdijk richting Kampen en visa versa.