Afbeelding
Eigen foto

‘File aan IJsselkade opgelost in 20 seconden’

Algemeen

Ingezonden brief Jan Elhorst

KAMPEN - De dagelijkse file aan de IJsselkade is in 20 seconden nagenoeg opgelost. Dit tot blijdschap en ook tot verbazing van Jan Elhorst. Jarenlang heeft hij zich ingespannen om het probleem te verhelpen, zo schrijft hij naar de redactie van deze krant.

In mijn raadsperiode van 2010 tot en met 2014 heb ik de hele cyclus van de verkeersregel installatie een keer voor mij zelf in beeld gebracht. Aan de IJsselkade voor rechtsaf de brug op krijgt het licht 30 seconden groen, als er snel opgetrokken wordt kunnen er 12 tot 14 auto’s door, maar gemiddeld groeit er in de periode dat het licht op rood staat met meer dan 14 auto’s, dus er ontstaat file.        

Als je het verkeerslicht 20 seconden langer groen geeft, en er zijn niet teveel brug openingen, dan is er vrijwel de hele middag geen file aan de IJsselkade.  Ik heb dat destijds verschillende malen aan de orde gesteld, echter zonder resultaat, het was allemaal moeilijk, het kon niet, ik werd bijkans voor gek verklaard. 

Maar wat schetst mijn verbazing? Wie het licht heeft gezien, om in de beeldspraak te blijven, weet ik niet. Maar sinds enkele weken krijgt het betreffende verkeerslicht 50 seconden groen. En wat gebeurt er? Er is bijna geen file meer aan de IJsselkade!  Zo zie je maar: zo kun je een probleem, waar velen zich al jaren dagelijks aan hebben moeten storen, oplossen in 20 seconden.