Afbeelding
Herman IJssel/BWPhoto

Werk aan de winkel bij vv Go-Ahead

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN - Wethouder Geert Meijering heeft met het verplaatsen van zand voor de ontwikkeling van het kunstgrasveld voor pupillen, de vv Go-Ahead Kampen in het zonnetje gezet. Deze aanleg kan gerealiseerd worden door mee te liften met de aanleg van het vernieuwde kunstgrasveld op het hoofdveld en de renovatie van veld 5 bij de voetbalvereniging.

Mede aanleiding voor de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld voor de pupillen is de groei van het ledenaantal van de vv Go-Ahead Kampen van bijna 750 leden in 2015 richting ruim 950 leden in 2021. De gezelligheid bij de voetbalvereniging, het goede (jeugd)beleid, de groeiende meisjes-en damesafdeling en de organisatie met veel vrijwilligers zorgt volgens de club onder meer voor deze ledengroei. Daarnaast is de aanleiding gelegen in de vele afgelastingen van trainingen en voetbalwedstrijden, vanwege de wateroverlast op veld 2. De gemeente en het waterschap hebben helaas op korte termijn geen duurzame oplossing gevonden. Najaar 2021 zal het bestuur opnieuw aan de gemeente Kampen en Waterschap WDO vragen hoe ver zij zijn.

Bovenstaande situatie en de geluiden uit de vereniging vanwege de verandering van jeugdteams-samenstellingen, zorgden voor verkenningen om op korte termijn aan de oefenhoek een andere invulling te geven. Het bestuur heeft op basis van de Koersnota “Samen Sterker” besloten om op korte termijn het nieuwe kunstgrasveld voor de pupillen aan te laten leggen, door mee te liften met de aanbesteding van de gemeente Kampen voor de vernieuwing van het kunstgras op het hoofdveld. Deze unieke mogelijkheid zal zich niet snel weer voor doen.

Inmiddels heeft de aanbesteding plaatsgevonden in juni/juli en zijn eind juli de werkzaamheden gestart. Het is een hele klus en de verschillende partijen, waaronder adviesbureau PLANN ingenieurs en de uitvoerders CSC Sport, werken hard aan de realisatie van de renovatie veld 5, vernieuwen kunstgras op het hoofdveld en de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld voor de pupillen op de oefenhoek.

Helaas is door de genoemde vertraging het hoofdveld niet op tijd klaar, zoals het bestuur gepland had. Dat betekent in ieder geval dat de wedstrijd tegen Dieze West en de eerste bekerwedstrijd van het eerste elftal nog niet op het vernieuwde kunstgrasveld gespeeld kan worden.

De voetbalvereniging is financieel verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van het nieuwe kunstgrasveld voor de pupillen. De benodigde financiën zullen worden opgebracht door het gespaarde vermogen van de voetbalclub, de supportersvereniging/club van 100, de businessclub IJsseldelta en sponsoren.

Overigens zal het bestuur na de zomervakantie in gesprek blijven met de gemeente Kampen om verder te verkennen hoe de overige ruimte van de oefenhoek ingericht kan worden; dat zullen we eerst binnen de vereniging verder bespreken. Daarna zal het bestuur met de gemeente en daarna met het bestuur van de wijkvereniging gaan overleggen.

Voorts meldt het bestuur dat er helaas ernstige stormschade is opgetreden aan de lange zijde van het hoofdveld tegenover de tribune. Aan beide zijden van het scorebord zijn de reclameborden (voor het grootste gedeelte) en het hekwerk beschadigd. De businessclub verkent scenario’s om afgestemd met het bestuur tot een oplossing te komen. Financieel hebben we geen rekening gehouden met deze stormschade, die de verzekering niet dekt. De oplossing vraag tijd en geld.

De laatste jaren is veel geïnvesteerd in de uitvoering van de Koersnota “Samen Sterker” via het (jeugd)beleid en ook in verbetering en onderhoud van sportpark Middenwetering. Onder andere het panna-veldje en het Henk Kiel-plein zijn aangelegd en vernieuwd, de massageruimte is vergroot en vernieuwd, de asbestdak van de schuur/bergruimte is vervangen, de keuken is verbouwd en vernieuwd, en de kantine is geheel vernieuwd. Hiermee voert het bestuur, met hulp van vrijwilligers, supporters, de supportersvereniging, de Club van 100, de businessclub IJsseldelta en sponsoren haar Koersnota “Samen Sterker” uit. De vernieuwing van het kunstgras op het hoofdveld en de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld voor de pupillen staan ook in dezelfde koersnota “Samen Sterker” 2021-2025.