Afbeelding
foto aangeleverd

Junior Rangers gezocht voor Overijsselse Nationaal Parken

Algemeen

REGIO – Wie tussen de 12 en 18 jaar oud is, van de natuur, buiten zijn en de handen uit de mouwen steken houdt, kan Junior Ranger worden voor de Overijsselse Nationaal Parken. In september is de kick-off van het nieuwe Junior Rangers-seizoen. 

In Overijssel zijn er twee Junior Ranger groepen actief: de groep in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal en in de kop van Overijssel de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden. 

Met een vaste groep jongeren komen ze eenmaal per maand samen. Ze gaan op pad met experts om te leren hoe je natuur moet beheren en onderhouden en daarbij komen ze soms op plekken waar alleen boswachters komen. Het is een afwisselend programma waarin ze veel leren over de planten, dieren en de omgeving van het Nationaal Park. De Junior Rangers verder sporen zoeken, soorten inventariseren, vogels ringen, eetbare planten zoeken en opeten, en ook bushcraften. Aan het einde van het seizoen is er een tweedaags kamp midden in de natuur. 

Praktische informatie

De jongeren komen in het seizoen van september t/m juni tien keer samen. Beide Junior Ranger groepen hebben op zaterdag 4 september de kick-off van het nieuwe seizoen. Het afsluitende zomerkamp vindt plaats in juli. De activiteiten worden gecoördineerd door vaste begeleiders. De kosten zijn 50 euro per deelnemer per jaar.

De Junior Rangers van Weerribben-Wieden zijn op 4 september langs de waterkant voor wateronderzoek. De rangers van Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal gaan bushcraften. Wie Junior Ranger wil worden stuurt een e-mail naar juniorrangers@ivn.nl. Geef daarbij aan in welk van de twee parken je op 4 september wil kennismaken.