Afbeelding
GGD IJsselland

GGD IJsselland onderzoekt impact van zelfisolatie

Algemeen

REGIO - “Terwijl de samenleving steeds meer opengaat, zijn er mensen waarbij het dagelijks leven nog steeds veel in het teken staat van de beperkingen en voorzichtigheid,” zegt epidemioloog Rilana Wessel van GGD IJsselland. “Daarom willen wij verder onderzoeken waar deze mensen behoefte aan hebben.”

Ouderen en mensen die chronisch ziek zijn, lopen meer risico om ernstig ziek te worden na besmetting met corona. Wessel: “Daarom zijn deze mensen ook heel voorzichtig met sociale contacten en kiezen ze ervoor zoveel mogelijk thuis te blijven. Het beperken van sociale contacten is niet voor niets een belangrijke maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen helemaal niet naar buiten te gaan. Wij noemen dat zelfisolatie.

Behoefte aan hulp

Met het onderzoek naar zelfisolatie wil GGD IJsselland zicht krijgen op wat dit met mensen doet en welke behoefte aan hulp er is. “We willen leren hoe wij mensen in zelfisolatie kunnen helpen, voor nu en voor de toekomst”, aldus Wessel.

Deelnemers gezocht

Iedereen die in de regio IJsselland woont en in zelfisolatie zit of zat, kan deelnemen aan dit onderzoek. Tijdens een (online of telefonisch) interview van maximaal 1 uur worden een aantal vragen voorgelegd. Aanmelden kan via dit contactformulier.

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 3 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 13 uur geleden