Afbeelding
Foto Tennekes

GGD IJsselland sluit deuren vaccinatielocatie Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In de vaccinatielocaties Dalfsen en Kampen zijn zondagmiddag 8 augustus de laatste prikken gezet. “Bijna vier maanden konden mensen hier terecht en dat hebben ze massaal gedaan. Onze vaccinatiemedewerkers gaven in Kampen bijna 53.000 vaccinaties en in Dalfsen zetten ze in ruim 55.000 armen een prik. Het zijn duizelingwekkende cijfers; een hele prestatie in zo’n korte periode”, vindt Margreet Algera, strategisch manager GGD IJsselland.

“Het is fantastisch dat zoveel mensen zich hier hebben laten vaccineren. Dat maakt dat we nu kunnen afschalen.” Algera benadrukt dat GGD IJsselland zeven dagen per week blijft vaccineren op de andere drie locaties; in Zwolle, Deventer en Hardenberg. “Daar blijft iedereen welkom om de eerste, tweede of enige prik te komen halen. Bovendien kijken we samen met gemeenten en betrokken partners waar we kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij kunnen vaccineren. Het gaat ons erom dat iedereen die dat wil, de kans krijgt zich te laten vaccineren tegen corona.”

Sleutel inleveren
Jan Peter van der Sluis, wethouder Zorg van de gemeente Kampen, levert de sleutel van de vaccinatielocatie op het burgemeester Berghuisplein weer in bij GGD IJsselland. “Ik ben blij dat zich zoveel mensen, jong en oud, hebben laten vaccineren in Kampen. Wie nog geen eerste of tweede prik heeft gehad, kan ook zonder afspraak terecht in Zwolle, Deventer of Hardenberg. Ik wil mensen uit de gemeente Kampen oproepen om zich door de reisafstand niet te laten weerhouden om dat alsnog te doen. Een vaccinatie neem je niet alleen voor je eigen gezondheid maar is tevens een cadeau aan je familieleden, collega’s en andere inwoners. Alleen zo komen we samen uit de crisis en gunnen we elkaar de mogelijkheid om weer het ‘normale leven’ op te pakken met zo min mogelijk beperkingen.”

Openingstijden vrije inloop
Mensen die nog geen vaccinatie hebben gehad, kunnen nog steeds een afspraak maken. Ook biedt GGD IJsselland de mogelijkheid voor een ‘vrije inloop’-prik halen. Dit kan op alle locaties. De tijden hiervoor verschillen: Hardenberg alle dagen van 9.00 – 15.30, Zwolle en Deventer zondag t/m woensdag 9.00 – 15.30 uur en donderdag t/m zaterdag 08.00 – 18.30 uur. 

Afhankelijk van landelijk beleid schaalt de GGD na de zomer verder af. Mochten omstandigheden veranderen, dan worden de plannen bijgesteld.

Afbeelding