Afbeelding
foto aangeleverd

GGD IJsselland verlengt registratie in gele boekje

Algemeen

REGIO - GGD IJsselland ontving afgelopen week weer honderden mensen die nog graag een registratie van hun vaccinatie in het gele boekje willen. Deze mogelijkheid wordt daarom verlengd tot en met donderdag 8 juli. Dit kan bij alle vijf vaccinatielocaties op de woensdag en donderdag. Zonder afspraak en tussen 9.00 en 16.30 uur. In de IJsselhallen in Zwolle kan men elke dag terecht. 

Voor het alsnog laten registreren van de vaccinatie(s) moet de registratiekaart, een identificatiebewijs en het gele boekje worden meegenomen. “Je moet persoonlijk komen, want de coronavaccinatie moet persoonlijk gekregen zijn bij de GGD”, zegt Sebastiaan van Buuren, projectleider Covid19 Vaccinatie. In het gele boekje komt een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer, en stempel van de GGD. Voor coronavaccinaties die door huisartsen, ziekenhuizen of zorginstellingen zijn gegeven, kunnen mensen niet bij de GGD terecht.

Registratie bij eerste en tweede vaccinatie

Mensen die voor hun eerste prik of al voor de tweede naar een locatie van GGD IJsselland komen, kunnen meteen de registratie krijgen. Bij een tweede prik kan men ook de registratie van de eerste vaccinatie krijgen. Deze moet wel door een GGD zijn gegeven. Daarvoor is het noodzakelijk om het registratiebewijs van die vaccinatie mee te nemen. 

Fraudebestendig vaccinatiebewijs

De registratiekaart coronavaccinatie die je op de vaccinatielocatie krijgt, heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Het gele vaccinatieboekje voldoet niet aan deze eisen en heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs in het kader van de coronavaccinaties vanuit de Rijksoverheid.