Afbeelding
foto Nick de Vries

Huisartsen in Kampen geven coronaprik in GGD-vaccinatielocatie

Algemeen

KAMPEN - Huisartsen in Kampen geven de coronaprik in de vaccinatielocatie van GGD IJsselland in de tent op Burgemeester Berghuisplein. GGD IJsselland stelt de huisartsen hiervoor een prikstraat beschikbaar. Patiënten krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie van hun eigen huisarts.

Huisartsen vaccineren mensen die geboren zijn in de jaren 1956 tot en met 1960. Om deze mensen zo snel mogelijk te kunnen vaccineren, maakt een aantal huisartsen gebruik van de vaccinatielocaties van GGD IJsselland. Sebastiaan van Buren, projectleider Vaccinaties: “We kregen het verzoek van de huisartsen of we hierin konden samenwerken. Dat doen we graag, want we streven tenslotte hetzelfde doel na: iedereen zo snel mogelijk vaccineren. Onze locaties zijn ingericht en beschikken over alle faciliteiten, zoals een ruimte voor de 15 minuten wachttijd na de vaccinatie. Binnen in de locatie is de route voor de huisartsen gescheiden van de route voor de GGD. Huisartsen hebben bijvoorbeeld een eigen triagebalie en beschikken ook over een eigen prepareerruimte.” 

GGD IJsselland vaccineert momenteel de zorgmedewerkers langdurige zorg, mensen met syndroom van Down, mensen met morbide obesitas (geboren in 2005 of eerder). 75 plussers en mobiele thuiswonenden die geboren zijn in 1952 of daarvoor kunnen een afspraak maken voor hun coronavaccinatie. 

Landelijk wordt bepaald wie wanneer met welk vaccin gevaccineerd wordt. Die informatie is te vinden op de website van Rijksoverheid. Wanneer iemand aan de beurt is, ontvangt hij of zij automatisch een uitnodiging. Meer informatie en nieuws over het vaccineren en het maken van een afspraak is ook te vinden op de website van GGD IJsselland.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 4 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57