Afbeelding
foto aangeleverd

GGD IJsselland start 12 april met vaccineren in Kampen

Algemeen

KAMPEN - De vaccinatielocatie op het Burgemeester Berghuisplein is bijna klaar voor gebruik. Naar verwachting is het eind maart gereed. De GGD start daar op 12 april met vaccineren; het wachten is op de levering van voldoende vaccins. Het goede nieuws is dat dit aantal gestaag groeit.

Mensen kunnen alleen een afspraak voor een vaccinatie maken als ze aan de beurt zijn. Deze weken gaat het onder meer om mensen tussen de 75 en 80 jaar, van oud naar jong. In de uitnodigingsbrief van het RIVM staan het landelijke telefoonnummer en de website waar mensen hun afspraak kunnen maken. Het is niet mogelijk een afspraak te maken (of te verzetten) via de regionale GGD.

Wanneer ben ik aan de beurt?

Op een speciale webpagina van Rijksoverheid kan iedereen kijken wanneer hij of zij aan de beurt is, van wie de uitnodiging komt en wie de vaccinatie toedient. Dit alles is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins.

Sommige mensen krijgen de uitnodiging van hun eigen huisarts. Het gaat dan om mensen die thuis wonen en die niet in staat zijn naar een GGD-locatie te gaan of mensen tussen de 60 en 64 jaar. In dat geval geeft de huisarts informatie over hoe de afspraak gemaakt kan worden. Het uitnodigen gaat van oud naar jong en stapsgewijs, omdat mensen niet allemaal tegelijk terecht kunnen.

Als er medische vragen zijn over de coronavaccinatie, bijvoorbeeld omdat mensen een bepaalde aandoening of ziekte hebben, dan kunnen ze het beste overleggen met hun eigen huisarts. Bovendien staat er in de uitnodigingsbrief een speciaal landelijk telefoonnummer voor medische vragen over de coronavaccinatie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl of op www.ggdijsselland.nl/coronavaccinatie.