Afbeelding
foto aangeleverd

Open inloop voor registratie gele boekje

Algemeen

REGIO - De komende twee weken kunnen mensen uit regio IJsselland op woensdag 16 en 23 juni en op donderdag 17 en 24 juni, zonder afspraak terecht bij de vijf GGD-vaccinatielocaties voor de registratie in het gele boekje. “Gewoon een open inloop tijdens openingstijden”, aldus Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccinatie Covid. In Kampen is dat van 9:00 tot 16:30 uur.

Van Buuren: “Sommige mensen namen ook het gele boekje van hun partner mee. Maar je kunt niet voor iemand anders de registratie ophalen. Je moet zelf met je gele boekje, je registratiekaart en een identificatiebewijs langskomen. De coronavaccinatie moet persoonlijk gekregen zijn bij de GGD.” 

In het gele boekje komt een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer, en stempel van de GGD. Voor coronavaccinaties die door huisartsen, ziekenhuizen of zorginstellingen zijn gegeven, kunnen mensen niet bij de GGD terecht.

Fraudebestendig vaccinatiebewijs

De registratiekaart coronavaccinatie die je op de vaccinatielocatie krijgt, heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Het gele vaccinatieboekje voldoet niet aan deze eisen en heeft geen status als officieel coronavaccinatiebewijs. 

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44