Afbeelding
foto aangeleverd

Extra vaccins in regio IJsselland

Algemeen

REGIO – De GGD in de regio IJsselland kan sinds woensdag 7 juli extra veel mensen vaccineren met BioNTech/Pfizer. Met het oog op de vroege vakantieperiode in de regio Noord heeft de GGD meer vaccins kunnen krijgen.

Deze vaccins worden verdeeld over de vaccinatielocaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle. De extra vaccins BioNTech/Pfizer zijn niet beschikbaar voor de vaccinatielocaties in Dalfsen en Kampen. Reden is de sluiting van deze twee locaties in augustus waardoor men daar niet meer terecht kan voor twee vaccinaties.

Wie nog niet tegen corona gevaccineerd en bijvoorbeeld binnenkort op vakantie gaat, wordt aangeraden zo snel mogelijk prikafspraken te maken. Dat kan met Digid online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of via 0800 – 7070 (zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur). Houd het BSN (burgerservicenummer) bij de hand. 

Stafarts Jeugdgezondheidszorg en vaccineren Margot Baardse over jongeren en vaccineren: “Hoe eerder je je eerste vaccinatie krijgt, des te kleiner is het risico dat je met corona besmet raakt en ziek wordt. Bovendien bescherm je op deze manier niet alleen jezelf maar ook vrienden, familieleden en andere mensen die je ontmoet.”