Afbeelding
Aangeboden door knulst houten vloeren

Dit zijn de vijf grootste voordelen van eiken vloeren in huis

· leestijd 1 minuut Algemeen

Een vloer heeft gigantisch veel invloed op de sfeer in een ruimte. Het is dan ook niet iets om snel genoegen mee te nemen. Zeker als je op zoek bent naar nieuwe vloeren voor je koophuis dan is het een beslissing om de tijd voor te nemen. De vloer moet namelijk passen bij je smaak, de stijl in je huis en het moet ook nog een slimme investering zijn. Een vloer die daarom veel wordt gekozen is de vloer van eikenhout. 

Eikenhout: een uniek materiaal 

Eiken vloeren zijn nog altijd mateloos populair, en dat terwijl ze al honderden jaren worden gelegd. Natuurlijk is de kwaliteit ervan nu beter en hebben we de technieken om het hout lang mee te laten gaan. Maar dat eikenhout een unieke uitstraling heeft en een stevig materiaal is, wisten ze honderd jaar geleden ook al. Eikenhout is stevig, heeft een unieke kleur en is relatief veel beschikbaar. Met name in Europa is eikenhout niet bepaald schaars. Het materiaal kan wel duur zijn, omdat het zoveel voordelen biedt en bewerkt moet worden voor het geschikt is voor in je woning. 

Een tijdloos design 

Allereerst kiezen veel mensen voor eikenhout omdat het tijdloos is. Dat wil zeggen dat het bij elk soort interieur past en nooit helemaal uit de mode zal raken. Of je nu graag een bohemian of vintage stijl hanteert, of liever gaat voor modern en industrieel: eikenhout past er goed bij. Lak de vloer lichter of donkerder om aan bepaalde interieurwensen te voldoen. 

Eikenhout is duurzaam 

Hoewel sommigen het tegendeel betwisten, is hout wel degelijk een duurzaam materiaal. De Houten vloeren - en met name eikenhout - worden ontwikkeld om tientallen jaren mee te gaan. Bovendien kun je voor een duurzame houtsoort gaan waardoor je ook je steentje bijdraagt aan het milieu. Om echt lang te genieten van een houten vloer is het echter wel belangrijk deze goed te onderhouden. Bij slijtage is het belangrijk de vloer te schuren en in de lak te zetten. Dan kun je er zo weer jaren van genieten. 

Hygiënisch en overzichtelijk 

Eikenhout creëert rust in je inrichting, maar ook in je hoofd. Dat zit zo: in een vloerbedekking of op zeil kunnen zich een hoop bacteriën verzamelen maar ook vuil zoals stof en haar. Een houten vloer heeft dat probleem niet. Het is een schone oplossing voor de vloer gezien hout ook relatief simpel is schoon te maken. Een bezem of stofzuiger met regelmaat eroverheen halen is vaak al voldoende. 

Vloerverwarming is mogelijk 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het bij een eikenhouten vloer wel degelijk mogelijk om vloerverwarming aan te brengen. Tegenwoordig is er een flink aantal houtsoorten waarbij dit gewoon kan, naast eiken kan het bijvoorbeeld met afzelia, noten en kambala.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57