Wethouder Holtland bij de eigenhandig verwijderde straatklinkers
Wethouder Holtland bij de eigenhandig verwijderde straatklinkers (foto: Maarten van Gemert)

Revitalisering Spoorlanden van start

Algemeen

(door Maarten van Gemert)
IJSSELMUIDEN – Bedrijventerrein Spoorlanden wordt op de schop genomen. Letterlijk. Maandagmorgen is de revitalisering van start gegaan. Wethouder Albert Holtland schepte de eerste straatklinkers uit de Spoorstraat na zorgvuldig geïnstrueerd te zijn door de kraanmachinist. Met de ondernemers wordt ook gesproken over het invoeren van reclamebelasting zoals industrieterrein RW50 die al kent.

Bij zowel ondernemers als gemeente leefde de wens om het uit de jaren zeventig stammende bedrijventerrein op te knappen. Nu de oversteek van de Oosterholtseweg met Spoorlanden 2 gereed is, wordt het ’oorspronkelijke’ Spoorlanden in fases aangepakt. Besloten is om het huidige stratenplan aan te houden. Die straten gaan nu op de schop.

Asfalt
De doorgaande weg die de Spoorstraat vormt, wordt geasfalteerd. Zijstraten, zoals de Spoordwarsstraat en Kraton, blijven klinkerwegen. Met koffie en donuts werden de werklui van Dura Vermeer maandagmorgen verwelkomd, samen met vertegenwoordigers van gemeente Kampen, waaronder wethouder Holtland. Aan hem was de eer om de eerste straatklinkers uit het wegdek te scheppen.
Na de Spoorstraat, tot het einde van de Spoordwarsstraat, is deze straat aan de beurt, gevolgd door Kraton en de Ondernemersstraat tot slot. Nutsvoorzieningen worden meteen in het werk meegenomen als ook de riolering. De provincie heeft voor de eerste (deel)fase subsidie verstrekt in het kader van het ”versterken van de organisatiegraad”.

Reclamebelasting
Zoals op bedrijventerrein RW50 al vanaf het begin een (verplichte) reclamebelasting geldt voor de aldaar gevestigde ondernemers, zo leeft die wens ook voor de Spoorlanden.
Jaap Bukman, voorzitter van de beheerorganisatie, lichtte vorige week op een inloopbijeenkomst toe hoe het ondernemersfonds bij kan dragen aan een verbeterde uitstraling van Spoorlanden. Elisabeth Ekker, gemeentelijk projectleider, verzekerde dat het geen verkapte bezuiniging van de gemeente is.


De werklui van Dura Vermeer staan klaar om het werk van Albert Holtland over te nemen (foto: Maarten van Gemert)

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00