Sharon van Dijk op de hoogste trede van het podium.
Sharon van Dijk op de hoogste trede van het podium. Foto: Aangeleverd

Ruiters PSV Kampen sterk bij Samen Sterk Dressuur

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - Bij de eerste editie van de Samen Sterk Dressuur Competitie van de Deltaruiters in IJsselmuiden kwamen acht amazones van PSV Kampen aan de start. En met succes, vijf daarvan reden in de prijzen.

In de eerste proef van de klasse B reed Irene Esselink-Van der Bijl met Lizzy (209 punten) naar een tweede plaats. Ze werd op de voet gevolgd door Estelle Kwakkel met Zipper (208,5 punten). Jinny Bruins eindigde met Cathy als achtste met 188 punten. Bij de tweede proef wist ze een tweede plek te veroveren met 196,5 punten. Irene Esselink sleepte hier de derde plaats binnen (196,5 punten). 

In de klasse L1 reed Dion Wieringa met Hylton naar een tweede (206,5 punten) en derde plaats (198,5 punten). In de klasse L2 was Sharon van Dijk met Montreux onverslaanbaar. Ze legde twee keer beslag op een eerste plaats (223,5 en 212 punten). In deze klasse was er een mooie comeback van Priscilla Ilbrink. Na drie jaar deed ze met Forever weer mee aan een wedstrijd en dat was goed voor een vijfde plaats (201,5 punten). Marie-José van Engelen kwam in deze klasse uit op een tiende plaats met 194,5 punten. In de tweede proef eindigde ze als achtste met 193,5 punten. De tiende plek was hier weggelegd voor Ilbrink. 

Ook in de klasse M1/M2 was er succes voor Sharon van Dijk, nu met JS Evy’s Hotgirl. Ze legde beslag op de tweede en eerste plek met respectievelijk 230 en 212 punten. In de Z1 was er opnieuw succes voor Van Dijk, deze keer met Kalucha (227,5 punten), waarmee ze een tweede plek binnenhaalde. De tweede proef van Monique Kragt met Havanna was goed voor de eerste prijs (242 punten). Haar eerste proef leverde een achtste plaats op. 

Gerard Meijeringh